Selecteer een pagina

22/08/22

ALFA ROMEO 155 V6 TI ITC

DTM (Deutsche Tourenwagen Meisterschaft) was begin jaren negentig erg populair. In 1995 werd besloten om voor seizoen van 1996 de Duitse en internationale serie samen te voegen tot het International Touringcar Championship oftewel het ITC. Eén van de redenen waren de steeds verder oplopende kosten van het DTM.
Toch zou 1996 het enige seizoen worden voor de ITC vanwege de tegenvallende inkomsten en de nog steeds toenemende kosten. Daarnaast hadden alle merken andere belangen en wensen wat leidde dat het seizoen voor ’97 geannuleerd moest worden. In 2000 zou het kampioenschap weer nieuw leven ingeblazen worden onder de oude naam, DTM.

De schaalmodellen

Deze set bestaat uit twee modellen en zijn van HPI Racing. Als set valt deze dan ook in de hoge prijsklasse maar inmiddels ook steeds vaker in de topklasse. Dit vanwege het feit dat het setje steeds lastiger te vinden is.

De modellen zijn vrijwel identiek op wat kleine dingen na, zoals de coureurnamen, de wagennummers en de verschillende kleuren spiegels. HPI Racing staat bekend om zijn zeer goede afwerking en oog voor de kleinste details. Deze modellen zijn hier geen uitzondering op. De lak en de kleur zijn mooi en de vele decals zitten er keurig op. De stand van de wielen is ook precies goed en kijken we door de witte velgen dan zien we de remschijven en klauwen.
Aan de achterzijde zien we een enorme spoiler en een dubbele uitlaat aan de rechterzijde, het ziet er allemaal keurig uit.

Martini

Deze set met wagennummers 5 en 6 staan gezamenlijk in een standaard kwaliteit showcase. De vorm is uiteraard wel anders. Wat ik erg leuk vind, is dat het Alfa-logo op de baseplate staat gedrukt. Je ziet er niet veel van, maar toch.

Het meest opvallende bij deze set is wellicht de kleurstelling, het rood/wit/blauw van Martini wat het geheel een opvallende verschijning maakte op de circuits.

Helaas maakt HPI Racing onder deze naam geen schaalmodellen meer. Hun modellen waren altijd van hoge kwaliteit voor een redelijke prijs. Zoek je een vergelijkbare kwaliteit bij een ander merk dan zul je waarschijnlijk altijd meer geld kwijt zijn. Ik was en ben nog steeds fan van de HPI-modellen en ondanks dat ze geen nieuwe modellen meer uitbrengen, zijn er op het internet nog volop te vinden met uitzondering van een aantal specifieke modellen. Ik kan HPI Racing voor zowel de modellen als de kwaliteit dan ook zonder meer iedereen aanraden.

prijs: 10
kwaliteit: 8.5
details: 9.5

merk: Alfa Romeo | model: 155 | uitvoering: V6 Ti ITC #5 Larini | jaar: 1996 | kleur: wit/rood/blauw | schaal: 1:43 | fabrikant: HPI Racing

merk: Alfa Romeo | model: 155 | uitvoering: V6 Ti ITC #6 Nannini | jaar: 1996 | kleur: wit/rood/blauw | schaal: 1:43 | fabrikant: HPI Racing

Laatste drie geplaatst

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4 Vandaag reizen we af naar Italie, naar een dorpje niet ver van het bekende Maranello met...

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV De fabrikanten van supercars hebben een aardig verdienmodel gevonden door van elk...

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante De Performante is ten opzichte van de standaard Huracán ontwikkeld volgens het bekende...

Translate »