Selecteer een pagina

Alfa Romeo 8C 2900B

Alfa Romeo 8C 2900B

22/08/21

Alfa Romeo 8C 2900B

De 8C 2900B van Alfa Romeo had een zeer elegant ontwerp. De productie begon in 1937 en omvatte in totaal 32 exemplaren. Voor de carrosserie was Carrozeria Touring verantwoordelijk, maar ook Pininfarina zorgde voor een aantal exemplaren. Voor andere varianten van de 2900 werden ook carrossiers als Zagato en Castagna ingeschakeld, maar dat waren dan weer andere modellen dan de B. De 2900B was te bestellen met twee verschillende afmetingen voor de wielbasis, Corto voor de kortere variant en Lungo voor de langere versie.

Touring

Touring is een Italiaanse carrosseriebouwer uit Milaan, opgericht in 1926 door Felice Bianchi Anderloni en Gaetano Ponzoni. De geschiedenis van dit bedrijf gaat echter verder terug in de tijd toen het nog van Vittorio Ascari was. Het bedrijf had toen nog de naam Carrozzeria Falco. In 1926 namen Felice en Gaetano het bedrijf over en veranderde daarbij de naam naar Carrozzeria Touring.

Pininfarina

Carrozzeria Pininfarina is eveneens een Italiaanse carrosseriebouwer sinds 1930. Oorspronkelijke thuisbasis was Cambiano, Turijn en opgericht door Battista Farina.

8C 2900B

De Alfa had een supercharged acht-cilinder lijnmotor met een inhoud van 2900cc. Het vermogen kwam op 180 pk. Het gebruikte chassis was van oorsprong ontworpen als race-chassis, want daar heeft Alfa Romeo een rijke geschiedenis.

Voor de 2900B moesten ze dit aanpassen (chassis en motor) zodat het geheel betrouwbaarder, maar zeker ook comfortabeler werd. De 8C 2900B was immers niet bedoeld als racewagen, maar de wagen zou in die tijd toch de snelste productieauto voor op de openbare weg zijn met een snelheid va 180 km/u.

Het schaalmodel

Het schaalmodel is van Ixo. Dit merk maakt voornamelijk budgetmodellen en dat zie je ook terug in het model. De afwerking is niet van hoog niveau maar dat kun je ook niet verwachten van dit soort budgetmodellen. En toch… in het geheel is het niet eens slecht.

Het model staat goed in de lak en details zijn ook best redelijk aanwezig, hoewel deze dan wel weer wat aan de grove kant zijn. De afwerking van met name de kleine en fijne details kan beter, maar voor deze prijs krijg je een zeer redelijk model. Al met al krijg deze Alfa Romeo van Ixo toch een voldoende.

prijs: 7
kwaliteit: 7
details: 6

merk: Alfa Romeo | model: 8C | uitvoering: 2900B | jaar: 1938 | kleur: zwart | schaal: 1:43 | fabrikant: Ixo

Laatste drie geplaatst

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4 Vandaag reizen we af naar Italie, naar een dorpje niet ver van het bekende Maranello met...

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV De fabrikanten van supercars hebben een aardig verdienmodel gevonden door van elk...

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante De Performante is ten opzichte van de standaard Huracán ontwikkeld volgens het bekende...

Translate »