Selecteer een pagina

Bentley Arnage R

Bentley Arnage R

25/08/21

Bentley Arnage R

De Bentley Arnage werd in 1998 op de markt gebracht en geproduceerd in het Engelse Crewe.

Bentley zat tijdens de ontwikkeling met het probleem dat hun motoren niet meer aan de toenmalige eisen voldeden. Omdat de expertise en financiële middelen ontbraken betrokken ze de motoren van een externe leverancier. Ze kozen hierbij voor motoren van BMW die Bentley voorzag van de 4,4 liter twin-turbo V8.

Rond die tijd was er ook een overname bezig, er waren een tweetal partijen die Bentley onder hun vleugels wilden hebben. Het ging om BMW en de Volkswagen Group. Die strijd gaf ook wat onzekerheden over het gebruik van de BMW motoren, Volkswagen zou immers de winnaar worden van deze overnamestrijd.
Ook de Britse clientèle konden de krachtbron van BMW niet echt waarderen. Niet vanwege de krachtbron op zichzelf maar meer het feit dat ze liever een Engels motorblok in hun Bentley zagen. Dit was ook in de verkoopcijfers terug te zien. De Arnage met een BMW motor werd vanaf modeljaar 2000 ook ‘Arnage Green Label’ genoemd.

Na de overname door Volkswagen in 1998 besloten ze om wat aan dit probleem te doen. Er was nu immers meer technische kennis in huis maar vooral ook een groter budget. De techneuten gingen aan de slag met het oude 6,75 liter V8 blok en uiteindelijk lukte het om dat blok weer helemaal up to date te krijgen. Vanaf dat moment kon Bentley hun Arnage weer leveren met een Engelse krachtbron, die vertrouwde 6,75 liter V8. Arnage’s met deze V8 kregen toen ook de toevoeging Red Label en hiermee zijn we bij het schaalmodel waar het hier om gaat. De Bentley Arnage R (1999). Onder de motorkap prijkte het plaatje met de tekst ‘Handbuild in Crewe’, ook dat moest de Britse koper weer gunstig stemmen.

De werkelijkheid was echter dat de Arnage Green Label de betere auto’s waren. Technisch zat het beter in elkaar en het blok was veel lichter wat ook de rijeigenschappen ten goede kwam. Ook was het onderhoud vele malen goedkoper al is het nog maar de vraag of de eigenaar van een Bentley zich daar druk om zou maken. De Arnage Red Label had een vermogen van 405 pk maar indrukwekkender was het koppel van 835 Nm bij 2100 tpm.

Topsnelheid lag op net geen 250 km/u en de 0-100 sprint koste niet meer dan 6,3 sec. cijfers die niet echt relevant zijn bij een model als de Arnage.

Het schaalmodel

Het schaalmodel is van Minichamps en heeft een luxe blauwe metallic lak. Het lakwerk ziet er erg netjes uit en geeft deze Bentley een luxe uitstraling. Precies wat je ook verwacht bij een dergelijke wagen.

Details zijn keurig in orde maar de ruitenwissers zijn wel erg grof. Eigenlijk zijn alle details zoals de verlichting, raamlijsten en grill net een fractie te grof afgewerkt maar die wissers springen er echt in negatieve zin uit.

Aan de andere kant, dit model zit qua prijs niet zo hoog in middenklasse. Neem je dat mee bij de beoordeling dan kun je niet anders concluderen dan dat Minichamps een mooi afgewerkt model heeft neergezet. Ook het interieur ziet er immers prima uit. Het heeft een mooie kleur wat mooi matcht met het blauw.

prijs: 9
kwaliteit: 8
details: 7

merk: Bentley | model: Arnage | uitvoering: R | jaar: 2002 | kleur: blauw | schaal: 1:43 | fabrikant: Minichamps

Laatste drie geplaatst

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4 Vandaag reizen we af naar Italie, naar een dorpje niet ver van het bekende Maranello met...

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV De fabrikanten van supercars hebben een aardig verdienmodel gevonden door van elk...

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante De Performante is ten opzichte van de standaard Huracán ontwikkeld volgens het bekende...

Translate »