Selecteer een pagina

Brabus 600 C63 S

Brabus 600 C63 S

20/10/21

Brabus 600 C63 S

Mercedes is altijd succesvol met de C-klasse, waarbij de AMG-variant het topmodel is. In het geval van de AMG C63 S heeft de wagen een vier liter V8 biturbo wat zorgt voor een vermogen van 510 pk.

AMG

AMG is van oorsprong een Duits tuningsbedrijf opgericht in 1967 door Hans Werner Aufrecht (A) en zijn partner Eberhard Melcher (M). De derde letter komt van Aufrecht’s geboorteplaats Großaspach (G). Het bedrijf richtte zich in eerste instantie op de autosport, maar later ook op het tunen van reguliere straatauto’s. Het merk is vooral bekend van het tunen van Mercedes-Benz-modellen en in 1999 werd het zelfs een officieel onderdeel van Mercedes-Benz.

Brabus

Tot zover een stukje AMG want waar Mercedes-Benz en AMG stoppen, begint het voor Brabus.

Brabus neemt dus een standaard AMG C63 S en verhoogt het vermogen van de 4.0 liter V8 biturbo naar 600 pk. Ook het Nm stijgt van 700 naar 800Nm. Voor de prestaties betekent dit dat de sprint 0-100 nu in 3,7 seconden gedaan is en de topsnelheid begrensd is op 300 km/u.
Naast de aanpassingen voor het vermogen zijn er ook andere technische zaken aangepast. Het uiterlijk is zeker niet vergeten, want de carrosserie heeft een dikke bodykit gekregen die naast cosmetisch ook functioneel is. Naast dit alles mag ook het interieur niet ontbreken, want ook hier weten ze bij Brabus wel raad mee.

Het schaalmodel

Het schaalmodel is van Minichamps en is van behoorlijk goede kwaliteit. Als ik deze kwaliteit vergelijk met een gemiddeld model van Looksmart dan is de Minichamps in dit geval misschien wel de betere. Zeker als je bedenkt dat een Looksmart twee keer zoveel kost als deze Minichamps. Minichamps en Looksmart zijn in mijn ogen over het algemeen vrijwel gelijk qua kwaliteit waarbij Looksmart zich met zijn prijs veel hoger in de markt zet.

Het huidige Minichamps heeft naar mijn mening dan ook een behoorlijke slag geslagen op het gebied van kwaliteit in vergelijking met pakweg 5 jaar geleden. De prijs is er echter ook wel naar, dus we mogen wel wat verwachten want voor een Minichamps ligt die ronduit hoog. Ik zou hem dan ook inschalen in de hoge prijsklasse maar goed, kwaliteit moet nu eenmaal betaald worden.

Overigens zie je dit bij vrijwel ieder merk wel gebeuren, de kwaliteit gaat omhoog maar ook de prijzen. Dit maakt ook dat het voor sommigen lastiger wordt om een mooie verzameling te realiseren.
Uiteraard zijn er kleine minpuntjes aan deze Minichamps, maar in zijn geheel genomen staat er met deze Brabus een model van hoge kwaliteit. Mijn refentiekwaliteit zijn modellen van BBR, dat haalt deze niet maar het is een hele goede poging.

Kritisch

Omdat het model voor een Minichamps een vrij hoge prijs heeft, zal ik het ook extra kritisch beoordelen.

De kleur is wit, maar echt spierwit is het niet. Het is een wit metallic en heeft een warme gloed, maar het effect komt op de foto’s niet helemaal goed tot zijn recht. De lak zit er erg goed op en de glansgraad is hoog. De carbondelen zijn ook mooi in verhouding en goed gelukt qua imitatie.

Kijken we aan de voorkant naar het rooster dan is dit wel een klein minpuntje. Alle roosters zijn dichte stukjes plastic met een roosterpatroon erop. Veel fabrikanten hebben moeite met dit soort roostertjes om dat open te werken. Het is een klein detail, maar wel een zichtbare. Gelukkig ziet het er voor de rest wel goed uit voor wat het is.
Ander puntje waar Minichamps het lastig mee had, zijn de koplampen en dan met name het binnenwerk ervan. Ook dit is voor de rest niet zo’n groot probleem en hiermee hebben we ook gelijk de aandachtspuntjes gehad.

De velgen zijn heel gaaf met tussen de spaken carbon ingelegd. Ook achter de velgen ziet het er prima uit met mooie schijven en rode remklauwen. De stand van de wielen is ook mooi, niet te laag of te hoog. Daarnaast zijn de ruitjes inclusief wissers voorop strak, net zoals het donkere glazen dak.

Kijken we aan de achterzijde dan ben ik ook hiervan onder de indruk. Voor de lampen geldt eigenlijk, hetzij in mindere mate, hetzelfde als bij de koplampen maar storend mogen we het zeker niet noemen. De carbon spoiler op de kofferdeksel is erg fraai, maar nog indrukwekkender is de carbon diffuser onder de bumper. Deze is heel gaaf en indrukwekkend met de twee maal twee uitlaten erin verzonken. Dit model uitlaat is typisch voor Brabus. Zelfs de typeaanduiding op de kofferbak zit er keurig op. De showcase is op zichzelf niets bijzonders, gewoon netjes maar wel met een extra mooi typeplaatje erop.

Deze Brabus van Minichamps doorstaat de beoordeling met het grootste gemak, ondanks de hogere prijs voor een Minichamps. Het model krijgt een hele dikke voldoende. Ik had wel graag gezien dat Minichamps dit model ook in het zwart had uitgebracht. Er zijn verschillende kleuren, zwart zit daar dus helaas niet bij. Behelpen is het overigens niet met de andere kleuren, helemaal niet zelfs.

prijs: 9
kwaliteit: 9.5
details: 9

merk: Brabus | model: 600 | uitvoering: Mercedes-AMG C63 S | jaar: 2015 | kleur: white | schaal: 1:43 | fabrikant: Minichamps

Laatste drie geplaatst

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4 Vandaag reizen we af naar Italie, naar een dorpje niet ver van het bekende Maranello met...

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV De fabrikanten van supercars hebben een aardig verdienmodel gevonden door van elk...

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante De Performante is ten opzichte van de standaard Huracán ontwikkeld volgens het bekende...

Translate »