Selecteer een pagina

BRABUS

Het bedrijf Brabus is gevestigd in het Duitse Bottrop en is opgericht in 1977 door Bobo Buschmann en Klaus Brackman. De naam Brabus is afkomstig van de eerste drie letters van de achternamen van Bobo en Klaus. Het bedrijf houdt zich vooral bezig met het modificeren van Mercedes-Benz-modellen.

Bobo Buschmann (geboren 1955) studeerde rechten en bedrijfskunde, maar had van kleins af aan ook opmerkelijk veel interesse in het tunen van auto’s en dan in het bijzonder Mercedes-modellen. Heel vreemd is dat niet gezien het feit dat zijn vader een Mercedes-Benz-dealer was. Op die manier kwam Bobo al van jongs af aan in contact met autotechniek.

Lees meer ...

Porsche

Omdat hij van snelle auto’s hield, kocht hij een Porsche 911, maar daar was zijn vader niet blij mee. Bobo werd geacht om in een Mercedes te rijden, de Porsche werd daarom weer verkocht. Als vervanging voor de Porsche kwam er een Mercedes S-klasse, niet bepaald een sportief model, maar hier wist Bobo wel raad mee. Optisch deed hij de nodige aanpassingen, ook de motor liet hij niet ongemoeid.

Dit motorische tuningwerk deed hij echter zo goed dat de grote zware Mercedes net zo snel was als de Porsche die hij had. Dit was overigens ook het doel wat Bobo zichzelf had gesteld. Dit resultaat bleef niet onopgemerkt bij de klanten van het bedrijf van zijn vader en er kwam vraag naar het werk van Bobo.

Oprichting

Zijn studie was echter nog niet afgerond, maar in 1977 besloot hij samen met studiegenoot Klaus Buschmann een eigen bedrijf op te richten wat zich alleen zou bezighouden met het tunen van Mercedes-modellen.

Al vrij snel trok Klaus zich terug uit het bedrijf, maar de naam Brabus kon blijven bestaan. Dit was min of meer een bewuste keuze van beide heren, omdat voor het oprichten van een GmbH (Brabus GmbH waarbij GmbH staat voor een partnerschap met beperkte aansprakelijkheid) een tweede persoon nodig was. Klaus nam die rol op zich.

Brabus wist zich te onderscheiden van andere tuners door uitstekende kwaliteit te leveren en dat werkelijk alles mogelijk was. Zowel optisch als motorisch, maar ook alle andere technische aspecten. Door zijn goede naam groeide het bedrijf uitzonderlijk snel waarop hij al snel op zoek moest naar een grotere ruimte. In 1983 vond hij dit in Bottrop waar hij zijn Brabus showroom annex werkplaats vestigde.

Inmiddels heeft Brabus vijf fabrieken want naast tuner is het ook een fabrikant en wordt het gezien als één van de grootste en beste tuners ter wereld. Of dat daadwerkelijk zo is, weet ik niet. Er zijn immers nog andere grote spelers op de markt, maar dat ze bij de absolute top behoren is zeker.

Translate »