Selecteer een pagina

Dodge Viper Competition

Dodge Viper Competition

16/10/21

Dodge Viper

De Dodge Viper Competition Coupe is net als alle Vipers voorzien van een enorme V10 van bijna 8,3 liter inhoud. Vermogen van dit blok, 520 pk. Topsnelheid, 309 km/h en een 0-100 sprint in 3,1 seconden, al met al serieuze cijfers.

Dodge Viper Competition

De Viper Competition Coupe is een niet-straatlegale Viper. Hij is gebaseerd op de 2003 Viper SRT-10 Convertible en is een kant-en-klaar raceproduct, maar er waren een paar problemen. Deze Viper werd uitgesloten van twee van de drie belangrijkste races in het land van herkomst. De Grand American Daytona en de American Le Mans. Dit zijn twee klassen waarin ze uitkomen met wagens die redelijk gelijkwaardig zijn aan elkaar. De Viper Competition Coupe zou te snel zijn voor de langzamere klasse, maar ook weer niet snel genoeg voor de snelste klasse. In welke klasse moesten ze deze Viper indelen?

Echter was er een raceklasse waar de Viper wel terecht kon en dat was de SCCA Speed World Challenge. Een challenge waar het tijdens zijn debuut al gelijk de teams van BMW en Audi wist te verslaan. Let wel, dit deden ze met een amateurcoureur (Mumford), terwijl de rest met pro-drivers reed. Tragisch vervolg is dat deze Mumford eind 2003 om het leven kwam bij een vliegtuigcrash. De pro-teams maakten bezwaar tegen deze Viper omdat ie wellicht toch niet in die klasse thuis zou horen. Het resultaat was dat de Viper met extra strafgewicht moest gaan rijden.

Dodge Viper Competition_recht voor

De schaalmodellen

De modellen zijn van AUTOart en zien er netjes uit. De lak zit er netjes op en vooral bij de zwarte is er niets op aan te merken. Bij de rode is het echter iets anders. Bij deze kleur zijn de randen niet helemaal goed gedekt maar dit is een bekend probleem bij onder andere de kleur rood. Er is wat aan te doen maar in het geval van deze Viper is dat dus niet gebeurd. Heel erg storend is het niet maar het probleem is er wel.

We gaan verder met de modellen. Kijken we aan de voorzijde dan zien we dat de koplampen redelijk zijn maar ook niet meer dan dat, het zou net wat gedetailleerder kunnen. Dat geld ook voor deze prijsklasse (lage middenklasse).

Dodge Viper Competition_schuin achter

Via de ramen zien we de rolkooi zitten, deze is wel erg grof met een te hoog plastic gehalte. Kijken we naar de rest van het model dan ziet het er allemaal best prima uit. Mooie velgen en keurige decals. Een grote achterspoiler en ronduit een dik uiterlijk. Het is allemaal niet superfijn afgewerkt maar ook zeker niet slecht. En natuurlijk moeten we niet vergeten dat het model in de lagere middenklasse zit qua prijs. Met dat in gedachte kan ik niet anders zeggen dan dat AutoArt hier een heel leuk modelletje heeft neergezet. Gewoon netjes en zeer betaalbaar met als (heel) klein aandachtspuntje de dekking van bepaalde kleuren.

zwart model
prijs: 6,5
kwaliteit: 7
details: 6

merk: Dodge | model: Viper | uitvoering: Competition | jaar: 2004 | kleur: zwart | schaal: 1:43 | fabrikant: AUTOart

rood model
prijs: 6
kwaliteit: 6
details: 6

merk: Dodge | model: Viper | uitvoering: Competition | jaar: 2004 | kleur: rood | schaal: 1:43 | fabrikant: AUTOart

Laatste drie geplaatst

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4 Vandaag reizen we af naar Italie, naar een dorpje niet ver van het bekende Maranello met...

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV De fabrikanten van supercars hebben een aardig verdienmodel gevonden door van elk...

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante De Performante is ten opzichte van de standaard Huracán ontwikkeld volgens het bekende...

Translate »