Selecteer een pagina

Ferrari 458 Italia

Ferrari 458 Italia

04/09/21

Ferrari 458 Italia

De opvolger van de Ferrari F430 is de 458 Italia. In 2009 voor het eerst te zien maar in 2010 ook echt leverbaar. Persoonlijk vind ik het een mooi model met zijn vloeiende lijnen ontworpen door Pininfarina. 458 staat voor de cilinderinhoud (4,5 liter) en het aantal cilinders (8).
Voor 458 Italia ontwikkelde Ferrari een ongeblazen V8 met een cilinderinhoud van 4.499 cc die een vermogen van 570 pk levert bij 9.000 toeren per minuut. De maximale trekkracht van de motor is 540 Nm. Ferrari geeft een sprinttijd van 0 naar 100 km/u op van 3,4 seconden en de topsnelheid van 325 km/u. In de grill zitten vervormbare winglets (kleine spoilers) die naarmate de snelheid hoger word steeds meer vervormen. Dit is om de luchtweerstand te verbeteren.

Het schaalmodel

Het schaalmodel is van Hotwheels en dan uit de Elite-series. Qua prijs zou ik dit model plaatsen in de lage middenklasse. De modellen uit de Elite serie waren altijd heel betaalbaar toen ze op de markt kwamen. Toch is de kwaliteit heel behoorlijk en alles ziet erg gewoon netjes uit. De lak is mooi en zit er goed op met een mooie glans. Deze zwarte kleur is een metallic lak maar dat zie je eigenlijk nauwelijks. Zodra je er een lampje op schijn of bij direct zonlicht dan zie je een kleine glitter in de lak. Details, afwerking lampen en interieur, het is allemaal prima in orde. Hetzelfde kan je ook zeggen over de wielen.

Wat wel beter zou kunnen is als we naar de achterkant kijken, de drie uitlaatpijpjes. Die zijn nogal summier uitgevoerd en dat kan beter, ook in deze prijsklasse. Ik vind het een mooi en leuk model maar op de één of andere manier vind ik dit model ook een bepaalde mate van een speelgoeduitstraling hebben. Gelukkig niet teveel maar toch. Ik zou ook niet weten waar dat precies in zit. Ik heb mijn vrouw om haar mening gevraagd en zij deelt mijn mening totaal niet in deze.

Toch is mijn eindconclusie dat je voor dit geld een heel leuk en mooi model aan je verzameling kan toevoegen. Ben je op zoek naar een betaalbare 1:43 Ferrari 458 Italia dan is deze Elite-serie een no-brainer. Wil je hogere kwaliteit dan zal je dat ook flink wat meer gaan kosten en daarom krijg deze Elite uiteindelijk toch een mooie voldoende.

prijs: 9
kwaliteit: 8
details: 6.5

merk: Ferrari | model: 458 | uitvoering: Italia | jaar: 2010 | kleur: zwart | schaal: 1:43 |fabrikant: Mattel Hotwheels Elite

Laatste drie geplaatst

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4 Vandaag reizen we af naar Italie, naar een dorpje niet ver van het bekende Maranello met...

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV De fabrikanten van supercars hebben een aardig verdienmodel gevonden door van elk...

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante De Performante is ten opzichte van de standaard Huracán ontwikkeld volgens het bekende...

Translate »