Selecteer een pagina

Ferrari FXXK

Ferrari FXXK

25/10/21

Ferrari FXXK

De Ferrari FXXK (2015) is een extreme versie van de LaFerrari. Het vermogen van de 6,3 liter V12 is 1050 pk. De V12 krijgt hierbij ondersteuning van een elektromotor.
De oplage van de FXXK is gelimiteerd tot veertig exemplaren. Het model is niet voor op de openbare weg maar ook niet voor races, het is met name bedoeld voor track day’s. Een speeltje voor de vermogende mens. Tenminste, voor veertig van hen dan.

Net als de LaFerrari is het dus een hybride en dat is in het geheel geen nadeel. Zelfs het geluid van de FXXK is indrukwekkend. Zoals te verwachten, heeft er dan ook redelijk wat F1-techniek zijn weg gevonden naar dit model.

De FXXK ligt in de lijn van eerdere XX-modellen uit het Ferrari Client Test Drive-programma. Het begon met de 599XX, de FXX en nu dus de FXXK. Van ieder model kwam er ook een EVO-variant.
Eigenaren kunnen op speciale circuits rijden tijdens georganiseerde dagen. Ferrari gebruikt de verzamelde data voor de ontwikkeling van hun straatauto’s. Hoewel de XX-modellen gekocht worden, blijven ze bij Ferrari in beheer, ook voor het onderhoud.

Het schaalmodel

Het schaalmodel is van BBR en heeft ook de kwaliteit die je mag verwachten van BBR. De kwaliteit van de lak is uitmuntend en de kleur is Blue Nart. Deze donkere blauwe kleur staat de FXXK meer dan uitstekend en tilt het model naar een hoger level.

Details zijn volop aanwezig en zijn netjes afgewerkt. Spoilers met carbon print ogen mooi en zijn goed in verhouding. Wat ik wel apart wil vermelden, is dat de diffuser aan de achterzijde op de foto vrij grof en rommelig lijkt, maar dit is een vertekend beeld. Op het model zelf is het prima in orde en niks op aan te merken.

De zwarte velgen met rode remmen doen het ook erg goed, zeker in combinatie met het donkerblauw van het model. De stand van de wielen is ook prima wanneer het model vaststaat op zijn grondplaat.
Decals zitten zoals ze moeten zitten en ook het interieur is meer dan netjes.

Klein puntje van kritiek is dat de binnenkant van de uitlaten wat beter zou kunnen, dit valt echter alleen op als we de beoordelingslat wel heel erg hoog leggen. Een minpunt zou ik de uitlaten dus zeker niet willen noemen, maar BBR heeft zelf al vaak laten zien dat ze dit wel beter kunnen. Dat is dan ook de reden dat het me nu opviel.

De showcase is mooi met een zwart lederen onderplaat rondom voorzien van rode stiksels. Het zwarte leder geeft het model met zijn donkerblauwe kleur nog net wat extra’s. Het geheel klopt gewoon.
Conclusie is dan ook dat we hier een zeer mooi en compleet model hebben waarbij alles klopt, dus zowel het model, de kleur en de combinatie met de showcase. Mooi werk van BBR. Prijstechnisch zit dit model in de topklasse.

prijs: 9
kwaliteit: 10
details: 10

merk: Ferrari | model: FXXK | jaar: 2015 | kleur: Blue Nart | schaal: 1:43 | fabrikant: BBR

Laatste drie geplaatst

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4 Vandaag reizen we af naar Italie, naar een dorpje niet ver van het bekende Maranello met...

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV De fabrikanten van supercars hebben een aardig verdienmodel gevonden door van elk...

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante De Performante is ten opzichte van de standaard Huracán ontwikkeld volgens het bekende...

Translate »