Selecteer een pagina

Ferrari LaFerrari Aperta

15/03/22

Ferrari LaFerrari Aperta

Ferrari LaFerrari Aperta, een mooie naam maar toch ook vreemd. Aperta is eigenlijk niets meer dan Italiaans voor open en in 2016 mocht de wereld deze Ferrari met open dak dan ook zien.

Technisch is de Aperta vrijwel gelijk aan de gesloten LaFerrari, 963 pk uit een 6,3 liter V12 in samenwerking met een elektromotor. Wel zijn er wat kleine technische verbeteringen doorgevoerd zoals een aandrijflijn die efficiënter is. Ook is er een langere voorspoiler te vinden en zijn er radiatoren anders geplaatst om de lucht in andere banen te leiden.

Ook de open versie is in staat om de 350 km/u te halen met als resultaat een extreme rijervaring in de open lucht. 210 exemplaren zijn er gemaakt waarmee de Aperta dus altijd vrij exclusief zal blijven. 209 Ferrari klanten kregen het voorrecht van Ferrari om een Aparta te mogen kopen. Nummer 210 werd geveild bij RM Sotheby’s, dit was voor een goed doel en bracht 7 miljoen dollar op.

Het Schaalmodel

Het schaalmodel komt uit handen van BBR en dat staat garant voor een zekere kwaliteit. De Aperta stelt daarin gelukkig niet teleur. De prijs zit zoals te verwachten in de topklasse.

De kleur is diep donkerblauw met de prachtige naam Ahrabian Blue, het zou zomaar de naam van een prachtige zwoele film kunnen zijn. De metallic lak is mooi vol en ook de glans komt geheel tot zijn recht op de fraaie bolle vormen van de Ferrari.
Als we een rondje om het model kijken zien we voor mooi spoilerwerk met daarachter fraaie roosters. Het carbon wat op de wagen te vinden is ziet er prima uit, niet te grof. De lampen zouden net wat verfijnder afgewerkt kunnen worden, deze ogen wel net iets te grof. Echter moeten we niet vergeten dat we hier nog steeds met een 1:43 verkleining te maken hebben dus waar hebben we het eigenlijk over. Maar zoals jullie weten leg ik de lat altijd erg hoog, zeker bij merken die hun prijzen weten te rekenen.

Aan de zijkant zien we mooie lijnen waar niets op aan te merken is. Hetzelfde geld ook voor de velgen, keramische remmen en de rode remklauwen. Decals zijn er niet veel maar ze zitten er keurig op.
Aan de achterzijde komen we bij twee mooie ronde achterlichten waarna de ogen direct naar de vier uitlaten getrokken worden. Bij deze uitvoering zijn die zwart. Tussen de uitlaten een grote diffuser. Gaan we wat hoger dan zien we in het midden het steigerend paard van Ferrari. Ziet er netjes uit, helemaal goed.

Van bovenaf zien we het motorblok liggen net voor de achterwielen, leuk en vooral ook netjes gedaan en dat zijn toch ook dingen die het verschil kunnen maken. Iets verder naar voren kijken we het interieur in. Dit zal je niet veel moeite kosten want er zit immers geen dak op. Hoewel het interieur zwart is ziet het er allemaal netjes uit. Al met al kunnen we spreken van een zeer geslaagde verkleining van de LaFerrari Aperta.

Baseplate

Rest ons nog de baseplate. Normaal geef ik de voorkeur aan luxe grondplaten bekleed met leer of Alcantara maar dat is hier niet het geval. De voorkeur is er wel maar deze heeft een carbon look en dat past prima bij dit model wat mede komt door de kleur. Het glimt wel iets teveel vind ik maar dat mag de pret niet drukken. Er lijkt daardoor wel diepte in het carbon te zitten. Het typeplaatje is rood maar ook dat mag hier zo zijn, niets mis mee.

Waar het wel fout gaat is de onderste rand van de grondplaat. Het heeft nog het meest weg van ruw afgezaagd mdf wat niet juist is afgewerkt. Ziet er rommelig en vlekkerig uit. Op de foto lijkt het erger dan in werkelijkheid maar hee….we hebben hier te maken met een BBR en dan hoef je zulke minpunten niet te verwachten. Gemiste kans dus.
Toch is mijn conclusie dat we hier een zeer geslaagd model hebben wat tot in de kleinste details keurig is afgewerkt.

prijs: 8
kwaliteit: 10
details: 9

merk: Ferrari  | model: LaFerrari | uitvoering: Aperta | jaar: 2016 | kleur: Ahrabian Blue | schaal: 1:43 | fabrikant: BBR

Laatste drie geplaatst

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4 Vandaag reizen we af naar Italie, naar een dorpje niet ver van het bekende Maranello met...

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV De fabrikanten van supercars hebben een aardig verdienmodel gevonden door van elk...

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante De Performante is ten opzichte van de standaard Huracán ontwikkeld volgens het bekende...

Translate »