Selecteer een pagina

28/08/22

FERRARI SF90 STRADALE

De Ferrari SF90 Stradale, een plug-in hybride, moet je volgens de deskundigen niet positioneren in de lijnopvolging van de Enzo Ferrari en LaFerrari. Zelf zie ik geen reden waarom niet, of is het model wellicht niet extreem genoeg?

Aan de prestaties ligt het in ieder geval niet want een 4,0 liter V8 (780 pk) weet in combinatie met wat elektrische hulp 1000 pk te realiseren. Het resultaat is een topsnelheid 340 km/u en 0-100 in 2,5 seconden (0-200 in 6,7). Het getal 90 uit de naam is een verwijzing naar het 90 jarige bestaan van Scuderia Ferrari. 

Zoals je mag verwachten van een supercar als deze is er gebruik gemaakt van exotisch hightech materialen zoals koolstofvezelcomponenten maar bijvoorbeeld ook een titanium uitlaatsysteem. Eigenlijk zijn dat ook wel de materialen die je bij een supercar kan en mag verwachten.
De SF90 is wel de eerste Ferrari die een middenmotor combineert met vierwielaandrijving. Lijkt mij geen overbodig gegeven met deze hoge vermogens om het via alle wielen op het wegdek over te brengen.

Uitrusting

Het volledig digitaal dashboard heeft inmiddels ook zijn weg naar Ferrari gevonden. Zelf vind ik dat niet altijd positief maar ik ben dan ook een groot fan van analoge klokken en tellers.

Naast deze zaken ontbreek het de bestuurder en passagier niets aan luxe zaken en ook zijn er ruimschoots veiligheidssystemen aanwezig die over de schouders van de bestuurder meekijken. Altijd prettig mocht de bestuurder iets te overmoedig worden.

De SF90 is te verkrijgen als Stradale of Spider dus mocht je ergens nog wat geld hebben liggen….

Het schaalmodel

Het miniatuur is afkomstig van BBR en komt met zijn prijs uit in de topklasse. De laatste tijd ben ik onder de indruk van de extreem goede kwaliteit van het veel duurdere Japanse Make-Up Eidolon. Ik kan je vertellen dat deze BBR daar niet tot nauwelijks van onder doet.

Dit model is gewoon ook zeer goed. De kleur, Rosso Fiorano/Black roof versterkt dat gevoel ook wel maar ik kan me niet voorstellen dat dit model in een andere kleur minder zal overkomen. Feit is natuurlijk wel dat de kleur en ook de soort lak veel verschil kan maken.

De lak op dit model is erg mooi en de kleur is vrij apart. Ook hier geld weer dat je deze kleur in het echt moet zien, het is niet helemaal goed op de foto te krijgen. De combinatie met het zwarte hoogglans dak vind ik zelf erg mooi en geeft het model wat extra’s. De glans en diepte in de lak is ook gewoon prachtig en in het geheel niets op aan te merken.

 

De lijnen en afwerking van het model is van hoog niveau en kan eigenlijk niet beter op deze schaal. De details zijn prachtig. Mooie velgen waarbij ook de remklauwen keurig zijn. Zelfs het logo op de wielnaafdoppen zijn goed gelukt als je op de foto’s kijk. En dan te bedenken dat dit detail, wanneer het schaalmodel voor je staat, zo klein is dat het niet meer is dan een geel stipje. Ook de motorruimte is mooi gedetailleerd evenals het interieur.

Als met al een zeer geslaagd model, zowel van Ferrari als van BBR. Overal waar je kijkt, ongeacht welk onderdeel, het ziet er allemaal uit zoals ik het graag ziet.

De baseplate is wel weer van het goedkopere soort maar deze heeft een carbon-achtige look met een goud/zilver glansje erover. Dat maakt het aan de ene kant erg druk maar ik moet eerlijk zeggen dat het wel iets heeft. Het staat wel en geeft toch een luxere twist aan het geheel. Conclusie van het geheel is dat ik maximaal tevreden ben over de afwerking en kwaliteit.

prijs: 9.5
kwaliteit: 10
details: 10

merk: Ferrari | model: SF90 | uitvoering: Stradale | jaar: 2019 | kleur: Rosso Fiorano | schaal: 1:43 | fabrikant: BBR

Laatste drie geplaatst

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4 Vandaag reizen we af naar Italie, naar een dorpje niet ver van het bekende Maranello met...

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV De fabrikanten van supercars hebben een aardig verdienmodel gevonden door van elk...

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante De Performante is ten opzichte van de standaard Huracán ontwikkeld volgens het bekende...

Translate »