Selecteer een pagina

Ford V8 Berline

Ford V8 Berline

05/10/21

Ford V8 Berline

Ford zorgde vaker voor grote veranderingen in de Amerikaanse auto industrie. Ook toen Ford modellen met een V8-motor goedkoop en massaal op de markt bracht. In het eerste jaar had de V8 een inhoud van 3,6 liter en een vermogen van 65 pk.

De Ford V8 was verkrijgbaar in zeer veel carrosserie varianten. Dat in combinatie met een prijs die nauwelijks hoger was dan een vier-cilinder maakte dat Ford de vraag naar de V8 amper kon bijhouden.
In 1933 kwam de nieuwe Ford V8 op de markt en deze had een meer gestroomlijnde carrosserie. De grill stond niet meer rechtop, maar onder een hellende hoek. Ook kreeg deze een spitse vorm, zoals ook te zien is op het schaalmodel. Spatborden waren meer afgerond en bumpers waren elegant gebogen. De stroomlijn werd ook benadrukt door een nieuw model motorkap waardoor de auto ook langer leek te zijn. Koplampsteunen kwamen te vervallen omdat de lampen nu direct op de carrosserie gemonteerd werden. De Ford V8 maakte een flinke sprong voorwaarts waarbij ook het vermogen van de V8 steeg naar 85 pk in 1934.

Bonnie en Clyde

De Ford V8 is ook bekend als het voertuig waarmee Bonnie Parker en Clyde Barrow in een hinderlaag werden gelokt. Clyde had altijd een grote voorkeur voor Fords met een V8-motor. De Ford waarin ze om het leven kwamen, was overigens een andere carrosserievariant dan het schaalmodel.

Bonnie en Clyde ontmoeten elkaar in 1930, Clyde was toen al een zware crimineel. Het koppel werd bekend vanwege hun tocht door Amerika waarbij ze een spoor van overvallen en moorden achterlieten. Uiteindelijk zouden ze op 23 mei 1934 door de politie in een hinderlaag gelokt worden. Rijdend in hun Ford V8 werden Bonnie en Clyde vanuit de struiken langs de weg opgewacht en beschoten door een groep agenten. De Ford werd doorzeefd met 130 kogels en het koppel overleefde dit niet.

Dat Clyde Barrow groot liefhebber was van de Ford V8 bleek wel uit een brief die hij niet veel eerder stuurde aan Henry Ford. In die brief stond het volgende:
“While I still have got breath in my lungs I will tell you what a dandy car you make. I have drove Fords exclusively when I could get away with one. For sustained speed and freedom from trouble the Ford has got every other car skinned and even if my business hasn’t been strictly legal it don’t hurt anything to tell you what a fine car you got in the V-8.”

Het schaalmodel

Het schaalmodel is van Solido en zit in de budgetklasse. Het model voelt zwaar en degelijk aan en is uitgevoerd in een mooie bordeauxrode kleur in combinatie met zwarte delen. De lak is gewoon uitstekend binnen deze prijsklasse.

De wielen zijn leuk gedaan met de whitewall-banden en geven het model een luxe uitstraling, zeker in combinatie met de kleurstelling van de auto. De delen die bij het origineel van chrome zijn, hebben een hoog plastic gehalte, maar dit is een vrij normaal verschijnsel in de miniatuurwereld. Interieur is eenvoudig, maar past bij het geheel.

Al met al heb je aan deze Ford V8 van Solido gewoon een erg leuk model wat een mooi tijdsbeeld weet weer te geven.

prijs: 8
kwaliteit: 8.5
details: 5

merk: Ford | model: V8 | uitvoering: Berline | jaar: 1934 | kleur: bordeaux rood/zwart | schaal: 1:43 | fabrikant: Solido

Laatste drie geplaatst

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4 Vandaag reizen we af naar Italie, naar een dorpje niet ver van het bekende Maranello met...

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV De fabrikanten van supercars hebben een aardig verdienmodel gevonden door van elk...

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante De Performante is ten opzichte van de standaard Huracán ontwikkeld volgens het bekende...

Translate »