Selecteer een pagina

Goggomobil TL250 Kastenwagen Goggo

Goggomobil TL250 Kastenwagen Goggo

11/09/21

Goggomobil was er in de basis in drie varianten. De T was de sedan, de TS de coupé en de TL de transporter oftewel een bestelwagen/busje. De motor was een luchtgekoelde twee cilinder tweetaktmotor van 250 cc met 10 pk. Later zouden er ook 300 cc en 400 cc varianten komen met 15 of 18 pk. De motor was geplaatst achter de achterwielen.

In Australië is er onder licentie ook nog een roadster gemaakt met de naam Goggomobil Dart. In Spanje hadden ze weer een model wat we vandaag een stationwagon zouden noemen maar dan zonder achterruiten.
De TL werd in 1956 geïntroduceerd en werd grotendeels op verzoek van de Deutsche Bundespost gebouwd. De TL was verkrijgbaar als een gesloten busje op dubbele achterdeuren of als pick-up.
De Deutsche Bundespost (posterijen en telefonie) bestelden tussen 1957 en 1965 meer dan 2000 exemplaren.

Het schaalmodel

Het schaalmodel is van Premium ClassiXXs en ziet er leuk uit. De afwerking is verre van perfect maar dat geeft helemaal niets bij dit model. Dit model zit in de middenklasse qua prijs en dat is eigenlijk wel wat aan de hoge kant voor de geleverde kwaliteit.  Details zijn wel aanwezig maar alles is enigszins grof. Toch is het niet storend bij dit model. De lak is vrij netjes maar dit specifieke model heeft twee kleuren. De lijn tussen deze twee kleuren is niet strak. Ook is de lak op de randjes niet goed gedekt, iets wat niet nodig zou moeten zijn. De reclame op het model is wel leuk en redelijk netjes gedaan.

Op het model is dus zeker het nodige aan te merken maar ik ervaar het hier niet als minpunten. Het blijf een leuk model dat de sfeer van het tijdperk goed weer geeft. De minpuntjes mogen bij een model als deze, hoe raar dat ook zal klinken. Hoge kwaliteit verwacht je simpelweg niet en het heeft zo zijn eigen charme en dat is ook wat waard. Conclusie is dan ook dat het een heel leuk model is wat eigenlijk net wat goedkoper zou moeten zijn en dat is soms mogelijk. Met een beetje zoekwerk kan je dit model soms voor een heel zacht prijsje vinden.

prijs: 7
kwaliteit: 6
details: 4

merk: Goggomobil | model: TL250 | uitvoering: Kastenwagen Goggo | jaar: 1956 | kleur: creme/groen | schaal: 1:43 | fabrikant: Premium ClassiXXs

Laatste drie geplaatst

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4 Vandaag reizen we af naar Italie, naar een dorpje niet ver van het bekende Maranello met...

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV De fabrikanten van supercars hebben een aardig verdienmodel gevonden door van elk...

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante De Performante is ten opzichte van de standaard Huracán ontwikkeld volgens het bekende...

Translate »