Selecteer een pagina

Horch 853A Roadster

Horch 853A Roadster

18/09/21

Horch 853A Roadster

Horch had in de jaren 30 twee basismodellen. De Type 830-serie met 3,0 liter V8-motoren en de Type 850-serie met 5,0 liter straight eight-motoren. Het topmodel was de 853 sportcabriolet en was zeer succesvol. De 5,0 liter (4911cc) straight eight had 100 pk, maar de 853A was krachtiger en kwam tot 120 pk. De 853A is gebouwd van 1937 tot 1940 en van de 853 zijn 619 exemplaren geproduceerd. Van de 853A 401 exemplaren. Topsnelheid van de A was 140 km/u.

Het schaalmodel

Het schaalmodel is afkomstig van Altaya / Ixo en zit van oorsprong in de budgetklasse. Toch zie je het model inmiddels ook voor prijzen te koop aangeboden die niet realistisch zijn voor de geleverde kwaliteit. Minichamps heeft dit model ook in zijn aanbod en dat model is vele malen beter qua kwaliteit, maar dat terzijde.

Het Altaya / Ixo dus; je komt dit model onder beide namen tegen, maar het gaat om hetzelfde model. Als het om de afwerking gaat, is er van alles op aan te merken. In de basis gebruik ik de kwaliteit van BBR als referentie (zie uitleg elders op de site) om modellen met elkaar te vergelijken. Dat ga ik hier niet doen omdat het twee totaal verschillende werelden zijn, ook qua prijs.

De afwerking is niet super en ook het lakwerk is geen hoogstaande kwaliteit. Toch is het effect erg leuk met de twee verschillende kleuren. De chromen onderdelen hebben een zeer hoog plastic gehalte en alles is behoorlijk grof gemaakt.

Nu klinkt dit allemaal niet erg positief, maar toch zit het zo simpel nog niet. Dit model koop je niet om zijn nauwkeurige details en een hoog afwerkingsniveau. Daar is de prijs ook niet naar en dat maakt dat je bij de aankoop er al anders in staat. Het model is leuk en heeft zeker de sfeer uit zijn tijdperk.

Ook is het model zwaar en degelijk in elkaar gezet, iets wat bij de huidige resin modellen vaak anders is. In relatie tot zijn (originele) prijs heb je met deze Altaya / Ixo gewoon een hele leuke Horch dat prima in de meeste collecties een plekje kan vinden. Het heeft geen verfijnde afwerking of bouwkwaliteit, maar alles zit erop en eraan. Zoek je wel betere kwaliteit dan heb je in het geval van de Horch geluk, omdat Minichamps je dat kan leveren.

prijs: 5
kwaliteit: 5
details: 4

merk: Horch | model: 853A | uitvoering: Roadster | jaar: 1938 | kleur: rood/zwart | schaal: 1:43 | fabrikant: Altaya / Ixo

Laatste drie geplaatst

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4 Vandaag reizen we af naar Italie, naar een dorpje niet ver van het bekende Maranello met...

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV De fabrikanten van supercars hebben een aardig verdienmodel gevonden door van elk...

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante De Performante is ten opzichte van de standaard Huracán ontwikkeld volgens het bekende...

Translate »