Selecteer een pagina

09/09/22

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

De fabrikanten van supercars hebben een aardig verdienmodel gevonden door van elk model tal van uitvoeringen op de markt te brengen. In dit geval gaat het om de Lamborghini Aventador LP750-4 SV.

De fabrikanten van schaalmodellen doen hier overigens aardig in mee, zo heb je tegenwoordig van een model de gesloten versie, de open versie en de open versie met gesloten dak. Daar blijft het niet bij, van iedere versie heb je dan ook nog verschillende uitvoeringen.

Maargoed, nu dus de gesloten Aventador SV waarbij SV voor Superveloce staat en dat zou dan weer de betekenis van ‘hoge snelheid of supersnel’ hebben. Hoe dan ook, ik vind de SV een zeer geslaagde variant.

De SV heeft er 50 pk bij gekregen en weegt 50 kg minder waarbij ik me afvraag in hoeverre dit merkbaar is bij een gewicht van 1525 kg en 750 pk. Dit vermogen komt uit een 6,5 liter V12 wat een topsnelheid van 350 km/u mogelijk maakt. De 0-100 sprint mag er met 2,8 seconden ook zijn.

Voor de SV gebruikt Lamborghini meer koolstofvezels en beschikt hij over verbeterde aerodynamische aanpassingen. Ook aan de technisch kant zijn er de nodige aanpassing voor een betere rijdynamiek wat met name zit in de aandrijflijn en ophanging.

De mensen uit Sant’Agata Bolognese vonden hiermee dat deze Lamborghini de toevoeging SV verdiende en dat is op zichzelf ook best bijzonder te noemen. Het is namelijk maar 4 keer eerder gebeurd dat ze bij Lamborghini vonden dat hun creatie het SV badge mocht dragen.

Het schaalmodel

Dan het schaalmodel, ook deze is van Make-Up Eidolon en normaal gesproken maak ik m’n foto’s zonder onderplaat. In dit geval was dat echter niet mogelijk zonder de onderplaat te slopen, en dat gaan we uiteraard niet doen. De schroefjes zijn dus volledig weg gewerkt.

Nu we het toch over die onderplaat hebben. Waar Make-Up ook onderplaten gebruikt waarbij ik soms mijn bedenkingen heb ben ik over deze meer dan tevreden. Dit is hoe ik het graag zie, dik en bekleed met luxe materiaal. In dit geval een lichtgrijs alcantara achtige stof en dat past ook bij de prijsklasse waarin dit merk zich profileert.

Heel wat anders dan een ander besproken variant van hun, de transparante uitvoering. Hoewel dit in de basis ook erg mooi bedacht is gaat het bij de uitvoering mis omdat je de lijmresten door spiegelingen ziet. Goed idee maar de uitwerking is wat minder, dat is bij deze Alcantara versie een heel ander verhaal. Mocht ik toch wat moeten aanmerken, een andere kleur zou wellicht nog beter staan bij de kleur van deze Lamborghini, iets waarbij het model er helemaal uitspringt. Uiteraard is ook dit weer persoonlijk en smaak gebonden.

Perfectie

Ik heb inmiddels al heel wat tijd naar dit model zitten kijken en hoewel ik de lat zeer hoog leg kan ik niet anders concluderen dan dat dit model perfect is. Ik kan niet één puntje vinden waarbij ik mijn twijfels heb. Alle vormen en lijnen zijn even strak. Ik bekijk de wielen, remmen, lampen en spoilers…allemaal even geweldig.

Ga ik verder naar de ramen, gewoon super en als ik door de raampjes naar het interieur kijk kan ik zelfs daar een verfijnt stukje vakwerk zien.
En dat voor een 1/43 model !!!

Dan het lakwerk. Ze hebben deze kleur de naam Candy Gold gegeven en hoewel ik deze naam erg goedkoop vind klinken is de kleur echt geweldig.

Ondanks dat ik best tevreden ben over de foto’s komt de daadwerkelijke kwaliteit van de lak in zijn geheel niet tot zijn recht. Dit moet je in het echt zien om de juiste indruk te krijgen, het is werkelijk fantastisch. De kleur is apart, een beetje parelmoer-effect maar dan heel subtiel.

Jullie merken het al, ik ben onder de indruk. En dat alles voor ‘slechts’ een 1/43 modelletje. Dit is de absolute top op deze schaal, de prijs van dit model zit dan ook in de premium klasse 

prijs: 7
kwaliteit: 10
details: 10

merk: Lamborghini | model: Aventador | uitvoering: LP750-4 SV | jaar: 2015 | kleur: Candy Gold | schaal: 1:43 | fabrikant: Make-Up Eidolon

Laatste drie geplaatst

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4 Vandaag reizen we af naar Italie, naar een dorpje niet ver van het bekende Maranello met...

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante De Performante is ten opzichte van de standaard Huracán ontwikkeld volgens het bekende...

Ferrari SF90 Stradale

Ferrari SF90 Stradale

FERRARI SF90 STRADALE De Ferrari SF90 Stradale, een plug-in hybride, moet je volgens de deskundigen niet positioneren...

Translate »