Selecteer een pagina

Lamborghini Diablo GT

Lamborghini Diablo GT

14/09/21

Lamborghini Diablo GT

In de periode rond 1985 begonnen ze in Sant’Agata Bolognese na te denken over een opvolger voor de legendarische Lamborghini Countach. Veel jongeren uit die tijd hadden een poster van deze wagen op hun slaapkamer hangen, zo ook ikzelf. Een smalle, maar brede poster met een witte Countach. De opdracht voor het ontwerp kwam terecht bij Marcello Gandini en dat was geen onbekende bij Lamborghini. Hij was ook verantwoordelijk voor de Miura en Countach. Eén van de voorwaarden was dat de wagen 315 km/u moest kunnen halen, iets wat uiteindelijk ook zeker zou gaan lukken.

Diablo

De naam van de nieuwe Lamborghini werd wederom gezocht bij bekende vechtstieren, de keuze viel deze keer op Diablo. Het ontwerp zou uiteindelijk in 1990 in productie genomen worden en zoals zo vaak kwamen er ook van de Diablo verschillende uitvoeringen. In het geval van dit schaalmodel gaat het om de Diablo GT. De GT kwam in 1998 en was meer een circuitversie van de Diablo met unieke componenten. Flink aangepaste vormen, uitgekleed interieur, maar ook een vergrote motor. De lijst met veranderingen was lang.

De vierwielaandrijving ging terug de rekken in en de GT moest het doen met achterwielaandrijving om gewicht te besparen. Het V12-motorblok werd vergroot van 5.7 naar 6.0 liter en het vermogen kwam daarmee op 575 pk. De eis dat de Diablo 315 km/u moest halen was geen probleem zoals ik al eerder zei. Iedere Diablo haalde dat en bij de GT waren de cijfers 338 km/u en de 0-100 sprint in 3,9 seconden. Uiteindelijk zijn er van de GT 83 gebouwd waarvan er 80 verkocht zijn.

Het schaalmodel

Het is een 1:43 van Make-Up Eidolon. Dit merk zit in het hoogste prijssegment (premiumklasse), ruim boven BBR wat ik als referentie gebruik bij de reviews. Het model is werkelijk zeer mooi qua afwerking. Alles is zo strak, de vormen, randjes en lijnen. De kleine details, maar ook de wielen, lampen, uitlaat. Het maakt niet uit waar je kijkt, alles is van zeer hoog niveau.

De stand van de wielen is goed en de velgen met het zwart en de chromen rand past perfect bij de kleur van de Diablo. Overal is aandacht aan besteed van de zeer fijn uitgevoerde ruitenwissers tot de spoilers. Ook het lakwerk is een aparte vermelding waard, die is zo mooi. Het is een metallic met zeer fijne metaaldeeltjes, fijner dan bij de meeste concurrenten.

Hoewel ik veel tijd en aandacht aan mijn foto’s besteed, krijg ik het effect van de lak niet helemaal correct in beeld. Je zal dit in het echt moeten zien om te begrijpen wat ik bedoel. Ze gebruiken over het algemeen hele mooie aparte lakken bij Make Up met een mooi, maar niet overdreven effect erin.

Showcase

De showcase is bij dit merk overigens ook prima in orde, maar bij de baseplate heb ik nog mijn twijfels. Ze gebruiken verschillende versies en deze heeft een zwarte rand rondom. Het is zeker niet slecht ofzo, maar het past gewoon niet in het segment waarin dit merk zich profileert. Het komt vrij goedkoop over en je kunt veel over dit merk zeggen, maar beweren dat ze goedkoop zijn? Nee, dat gaat niet.

De modellen roepen gewoon om mooie luxe baseplates. Genoeg over die baseplates van Make Up want over het geheel is het gewoon genieten van hun producten, heel veel genieten. Bij deze Diablo GT heb ik niet één minpunt kunnen ontdekken. Hecht je veel waarde aan een hoge kwaliteit, dan moet je deze fabrikant zeker ook op je lijstje zetten.

prijs: 7
kwaliteit: 10
details: 10

merk: Lamborghini | model: Diablo | uitvoering: GT | jaar: 1998 | kleur: Titanium Silver | schaal: 1:43 | fabrikant: Make Up Eidolon

Laatste drie geplaatst

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4 Vandaag reizen we af naar Italie, naar een dorpje niet ver van het bekende Maranello met...

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV De fabrikanten van supercars hebben een aardig verdienmodel gevonden door van elk...

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante De Performante is ten opzichte van de standaard Huracán ontwikkeld volgens het bekende...

Translate »