Selecteer een pagina

Lamborghini Huracán LP 610-4 Spyder

Lamborghini Huracán LP 610-4 Spyder

23/09/21

Lamborghini Huracán LP 610-4 Spyder

De Lamborghini Huracán LP 610-4 Spyder is voorzien van die mooie 5,2 liter V10. In tegenstelling tot de veel andere merken is dit Lamborghini blok nog zonder turbo’s. De V10 weet een mooie 610 pk te produceren wat een topsnelheid van 324km/u mogelijk maakt. De 0-100 sprint is in 3,4 seconden gebeurd.

Technisch is de Spyder gelijk aan de gesloten Huracán maar vanwege het ontbreken van het dak is de Spyder wel 120 kg zwaarder. Dit komt door de noodzakelijke verstevigingen. Het extra gewicht maakt de Spyder langzamer dan de gesloten versie al is langzaam in dit geval met 0,2 seconden verschil erg relatief. De Spyder heeft een klassieke softtop die in 17 open of dicht gaat.

Het schaalmodel

Het schaalmodel is afkomstig van het Japanse Make Up Eidolon en de kwaliteit is buitengewoon hoog. Ik hecht veel waarde aan een zo perfect mogelijk afgewerkt model en dit model stelt daarin niet teleur. Toch zijn er wat aanmerkingen maar daar kom ik zo op terug.

De modellen van dit merk lijken zo’n beetje de overtreffende trap binnen het 1:43 genre al vind ik BBR toch ook echt serieus goed. Make-Up is wat verfijnder met details die net weer wat strakker en fijner zijn afgewerkt. Wel is het zo dat het op deze schaal soms zo klein is dat het lastig te bekijken is. Ook de lijnen van het model zelf zijn erg strak en scherp mede door de zeer nauwkeurige productie technieken die ze gebruiken. Velgen, lampen en interieur is allemaal niks op aan te merken en zelfs de remklauwen zijn erg prettig om naar te kijken. Schaalverkleining van het hoogste niveau.

Het lakwerk is bij deze modellen, maar ook bij de meeste andere merken tegenwoordig, erg mooi al lijken ze ook hier weer net wat extra’s te kunnen doen. Van zeer hoog niveau dus maar hier heb ik wel gelijk mijn eerste opmerking bij. De kleur geel op dit model is een pearl metallic lak maar de metallic deeltjes in de lak zijn zo extreem fijn dat je ze eigenlijk niet zie. Het lijkt nu meer op een normale uni kleur geel en niet op een metallic.

Wanneer er een lamp direct op schijnt zie je het overigens weer wel maar dan zie je dus ook gelijk hoe fijn de metallic deeltjes zijn. Waar andere merken soms de fout in gaan door een te grove metallic te gebruiken is hier het tegenovergestelde aan de hand wat overigens niet weg neemt dat de lak voor de rest gewoon heel mooi is. Heel erg mooi zelfs.

Baseplate

Een ander punt voor mij is de baseplate. Deze plexi dingen zijn niet helemaal mijn smaak maar dat is nog tot daar aan toe. De baseplate is ook bij dit model een transparante plaat en daarop een iets kleiner wit plexi plaatje. In de basis mooi bedacht en het zou een zeer luxe en strakke uitstraling kunnen geven aan het geheel.

Echter zit dit witte gedeelte op de transparante onderkant gelijmd met als gevolg dat je via de zijkanten allemaal vlekken ziet zitten. Dit zijn de lijmvlekken. Het is een soort spiegeling in het transparante gedeelte. Dit staat gewoon erg slordig en ik begrijp de keuze dan ook niet dat ze dit zo doen. Het model zelf is perfect en dan maakt Make Up deze fout en dat is jammer. Aandachtspuntje dus.
Zoals je merk ben ik over het model, de afwerking en het merk in het geheel zeer te spreken maar deze keer toch met wat op / aanmerkingen met betrekking tot de baseplate.

Ik leg de lat altijd erg hoog, soms misschien wel te hoog maar bij een model wat in de absolute top klasse zit moet dat ook kunnen. En ondanks die baseplate kan ik dit model van Make Up iedereen aanbevelen want wat is dit een mooi model. Prijstechnisch valt dit model in de hoogste klasse, de premiumklasse.

prijs: 7
kwaliteit: 10
details: 10

merk: Lamborghini | model: Huracán | uitvoering: LP 610-4 Spyder | jaar: 2015 | kleur: Pearl Yellow | schaal: 1:43 | fabrikant: Make Up Eidolon

Laatste drie geplaatst

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4 Vandaag reizen we af naar Italie, naar een dorpje niet ver van het bekende Maranello met...

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV De fabrikanten van supercars hebben een aardig verdienmodel gevonden door van elk...

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante De Performante is ten opzichte van de standaard Huracán ontwikkeld volgens het bekende...

Translate »