Selecteer een pagina

Lamborghini Murciélago Roadster

Lamborghini Murciélago Roadster

30/09/21

Lamborghini Murciélago Roadster

De opvolger van de Lamborghini Diablo is de Muriciélago. Sinds 2002 werd dit model leverbaar en in 2004 kwam daar de Roadster variant bij. De eerste jaren had de Murciélago een 6,2 liter V12-krachtbron van 580 pk. In 2007 werd de 6,2 liter vervangen door een 6,5 liter V12. De naam werd toen Murciélago LP640-4. Het vermogen was met 60 pk toegenomen. Prestaties van de Murciélago waren 330 km/u en de 0-100 sprint in 3,8 seconden. Echter, met het dakje eraf was de maximale snelheid slechts 160 km/u.

Horacio Pagani

Horacio Pagani, inmiddels bekend van zijn eigen merk Pagani, was destijds in dienst bij Lamborghini. Bij het uitwerken van de plannen voor een nieuw model kwam Horacio met het idee om koolstofvezel te gebruiken. Nu is dat redelijk normaal, maar in die tijd niet. Lamborghini zag niets in die plannen omdat het te bewerkelijk en nog belangrijker, te kostbaar zou zijn. Ferrari had met de F40 jaren eerder al laten zien dat het mogelijk was. Horacio besloot om zijn eigen bedrijf op te richten om toch verder te kunnen met zijn koolstofvezeltechniek. Dit zou uiteindelijk de Pagani Zonda worden.

Het schaalmodel

Het schaalmodel is van AUTOart en is inmiddels al heel wat jaren op de markt. Het model is leuk, maar in alle opzichten niet echt verfijnd. Dit ligt echter niet direct aan AUTOart, de productieprocessen waren toen immers nog niet zo goed als die van nu. Qua prijs zit dit model in de middenklasse.

Bij het beoordelen, is dit dus wel van belang om mee te nemen. Al met al is het daarom toch een heel leuk model, maar dat zijn we wel gewend van AUTOart. Twee mindere punten wil ik er wel uitlichten. Ook voor die tijd had de ruitenwisser wat beter moeten zijn, deze is wel erg grof.

Wat ik eigenlijk een groter probleem vind, is de lak op het model. Het is een grijze metallic lak en de metallic deeltjes zijn wel heel erg grof bij deze kleur. Zelfs, of juist bij een klein 1:43-model zie je dat het uit verhouding is. Bij een echte auto zou deze lak mooi zijn, maar voor een klein schaalmodel is het simpelweg te grof. Het trekt de kwaliteit van deze AUTOart omlaag helaas. De lak is voor de rest wel goed aangebracht.

Mocht je een Murciélago willen kopen dan kun je het model van AUTOart zeker overwegen; mijn tip is dan wel om voor een andere kleur te gaan.

prijs: 8
kwaliteit: 7
details: 5

merk: Lamborghini | model: Murciélago | uitvoering: LP610-4 Roadster | jaar: 2004 | kleur: Grey Metallic | schaal: 1:43 | fabrikant: AUTOart

Laatste drie geplaatst

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4 Vandaag reizen we af naar Italie, naar een dorpje niet ver van het bekende Maranello met...

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV De fabrikanten van supercars hebben een aardig verdienmodel gevonden door van elk...

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante De Performante is ten opzichte van de standaard Huracán ontwikkeld volgens het bekende...

Translate »