Selecteer een pagina

Lexus IS-F

Lexus IS-F

02/12/21

Lexus IS-F

Lexus staat bekend om hun exclusieve luxe modellen waarbij kwaliteit, comfort en een gedistingeerd design belangrijke kenmerken zijn. Ook de hybridetechniek van moederbedrijf Toyota mag hierbij niet ontbreken. Alles waar Lexus voor staat, geeft het merk een bepaalde status, precies dat wat je bij een premiummerk mag verwachten.

Dan komt Lexus in 2008 vanuit het niets met een regelrechte concurrent en alternatief voor de BMW M-, Mercedes AMG- en Audi RS-modellen. Gebaseerd op de IS komt Lexus met de IS-F, een in de basis ingetogen sedan maar nu met een mega dikke vijfliter V8 van 423 pk. De toevoeging F staat in dit geval voor Fuji en dat verwijst weer naar Fuji Speedway, het Japanse circuit wat als testgebied diende bij de ontwikkeling van deze wagen.

Functioneel

Als gevolg van ‘vorm volgt functie’ is ook het uiterlijk van de IS-F een stuk dikker dan de standaard IS-F. Een enorme bult op de motorkap was noodzakelijk om ruimte te bieden aan de grote V8 en een grote opening in de voorbumper zorgt ervoor dat er voldoende lucht bij de motor komt. Net achter de voorwielen zitten flinke openingen om de hete lucht vanuit de motorruimte af te voeren.
De IS-F staat ook dichter bij het asfalt dat zijn tammere broers dankzij een aangepast onderstel. Grote wielen, een flinke achterspoiler en vier uitlaten maken het geheel af aan de buitenzijde.

Beestachtig

Bij een rustige rijstijl gedraagt de IS-F zich ook als zodanig, maar zodra je het gas flink intrapt laat de IS-F zich van zijn andere kant zien en vooral ook horen. De uitlaten laten duidelijk het V8-gegrom horen, maar nog huiveringwekkender is het aanzuiggeluid. Het diepe zware aanzuiggeluid laat er geen misverstand over verstaan met wat voor soort wagen we hier te maken hebben. Een top van 270 km/u is mogelijk en de 0-100 spint kost niet meer dan 4,8 seconden bij een maximale acceleratie.
Of de IS-F een waardige concurrent is voor de gevestigde orde kun je over discussiëren, feit is dat je met deze Japanse tegenhanger een stuk exclusiever onderweg bent.

Het schaalmodel

Het model is van HPI Racing en prijstechnisch zit het in de topklasse. Het model zit goed in de lak maar in deze kleur, micra dark grey, oogt het geheel wel wat saai. Aan de andere kant is dit juist ook weer een sterk punt om het geheel niet al te schreeuwerig te maken.

Alles is netjes afgewerkt met keurige roosters in het front om de wagen van voldoende lucht te voorzien. Ook de velgen ogen goed en geven tussen de spaken door zicht op de remschijven. Aan de achterzijde kun je niet om de uitlaten heen. Deze zijn schuin boven elkaar geplaatst en daar moet je van houden. Ik persoonlijk vind het niks. Logo’s zitten waar ze moeten zitten en alles oogt gewoon keurig strak en dan bedoel ik zaken als de naden en raamlijsten.

Is er dan helemaal niets op aan te merken? Eigenlijk niet nee, want HPI Racing heeft met deze Lexus IS-F gewoon een mooi model op de markt gebracht. Het enige wat je zou kunnen aanmerken, is dat de prijs iets aan de hoge kant is.

prijs: 7
kwaliteit: 9,5
details: 9

merk: Lexus | model: IS-F | jaar: 2008 | kleur: Micra Dark Grey | schaal: 1:43 | fabrikant: HPI Racing

Laatste drie geplaatst

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4 Vandaag reizen we af naar Italie, naar een dorpje niet ver van het bekende Maranello met...

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV De fabrikanten van supercars hebben een aardig verdienmodel gevonden door van elk...

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante De Performante is ten opzichte van de standaard Huracán ontwikkeld volgens het bekende...

Translate »