Selecteer een pagina

McLaren 570GT

29/12/21

McLaren 570GT

De 570GT van McLaren vind ik persoonlijk het mooiste model van het merk, deze is ook wat meer op luxe en comfort gericht dan de andere varianten.

Voor de aandrijving zorgt een 570 pk sterke 3.8 liter twin-turbo V8. Hiermee is de 570GT nog steeds een zeer snelle sportwagen, ondanks dat de luxe voor wat meer gewicht zorgt in vergelijking met de 570S. Hoe snel is de GT dan? 328 kilometer per uur aan topsnelheid en een 0-100 sprint in 3,4 seconden.

Ik zei het net even al, de 570S is het model waar de GT op gebaseerd is. De GT is wat praktischer door onder andere meer bagageruimte. Deze extra ruimte zit onder de glazen achterklep maar boven de motorruimte. Die achterklep is eigenlijk het verlengde van het glazen dak.

Ook is het uitlaatsysteem stiller en het onderstel net wat comfortabeler. Een ander herkenbaar detail is dat de luchtinlaten in de flanken de kleur van de carrosserie hebben daar waar het bij de S niet zo is. Het interieur is voorzien van veel leer wat een luxueuzere uitstraling heeft samen met het glazen panoramadak.

Het schaalmodel

Het schaalmodel is van Minichamps en ik kan nu al vertellen dat ze met deze McLaren fantastisch werk hebben geleverd. Qua prijs is het een beetje apart verhaal. Mijn miniatuur heeft de rode kleur en die is gemiddeld genomen duurder dan de overige kleuren. Waarom, geen idee, maar de rode valt met zijn prijs in de hoge klasse.

De kleur rood heeft de naam Vermillion Red gekregen en is erg mooi. Je ziet het niet direct maar zodra er een lampje op schijnt zie je heel licht een soort metallic glitter in de lak zitten. Heel subtiel zodat je niet direct de vinger erop kan leggen waarom de lak zo mooi overkomt. Verder heeft de lak een mooie glans en is het goed gedekt, dat kan soms een probleem zijn met rood.

De kleurencombinatie met het beige ‘lederen’ interieur is ook bijzonder goed gekozen. Het effect word nog beter door het getinte glazen dak wat doorloopt in de glazen achterklep.
De spoilers rondom hebben een mooie carbonprint en de velgen zijn goed gedetailleerd. Een fractie minder zijn de remschijven die zichtbaar achter de velgen zitten, maar slecht kunnen we ze zeer zeker niet noemen, helemaal niet zelfs.

Van voren gezien ziet alles er gewoon top uit met onder andere de strakke apart vormgegeven koplampen. Aan de achterzijde hetzelfde verhaal, niets op aan te merken. Achterlichten, diffuser en uitlaten, allemaal keurig.
Het gaat wat ééntonig worden, is er dan niets op aan te merken? Het antwoord is nee, want zelfs alle lijnen en naden zijn mooi strak en ook het interieur is gewoon prima in orde.

Conclusie

Zoals eerder vermeld, ligt de 570GT in deze kleur gemiddeld wat hoger met zijn prijs dan de andere kleuren maar zelfs dan nog overstijgt de kwaliteit de prijs. Deze McLaren van Minichamps doet niet onder van de merken die zichzelf hoger in de markt plaatsen dan wat Minichamps doet. Is de kwaliteit vergelijkbaar met bijvoorbeeld Looksmart of zelfs BBR, mijn favoriete en tevens referentiemerk? Absoluut, hij staat op hetzelfde hoge niveau en dat is op zich al een hele prestatie, want Minichamps laat in mijn ogen toch vaak iets teveel steekjes vallen als het om de verfijnde afwerking gaat.
Ik kan deze 570GT dus iedereen aanraden, zeker in deze bijzonder kleurstelling, want dat geeft het model extra klasse.

prijs: 10
kwaliteit: 10
details: 9

merk: McLaren | model: 570 | uitvoering: GT | jaar: 2016 | kleur: Vermillion Red | schaal: 1:43 | fabrikant: Minichamps

Laatste drie geplaatst

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4 Vandaag reizen we af naar Italie, naar een dorpje niet ver van het bekende Maranello met...

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV De fabrikanten van supercars hebben een aardig verdienmodel gevonden door van elk...

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante De Performante is ten opzichte van de standaard Huracán ontwikkeld volgens het bekende...

Translate »