Selecteer een pagina

Mercedes-Benz 220 S

10/01/22

Mercedes 220 S

In 1954 introduceerde Mercedes de 220a (W180 I), een luxe model dat ook wel bekend is onder de naam Ponton. Dit model had een 2.2 liter 6-cilinder lijnmotor van 85 pk.

Twee jaar later (1956) bracht Mercedes-Benz een verbeterde versie op de markt, de 220S (W180 II). Het grootste verschil met de 220a was de motor, dat was nog steeds een 2.2 liter 6-cilinder lijnmotor maar nu met 100 pk. In 1957 zou dit nog iets verhoogd worden naar 106 pk. De Mercedes wist hiermee een topsnelheid van 160 km/u te bereiken en dat was meer dan voldoende.
Andere kenmerken ten opzichte van de 220a waren een andere voorbumper en andere chromen strips langs de zijkant van de wagen.

Het schaalmodel

Het model is van Minichamps en zit met z’n prijs in de middenklasse. Het model ziet er erg goed uit, beter dan de indruk die je krijgt aan de hand van de foto’s. De carrosserie heeft een crème kleur waarbij het dak en de raamstijlen donkergrijs zijn, een mooie combinatie. De lak zelf is ook keurig van kwaliteit.

De lijnen van het model zijn netjes en de ‘naden’ redelijk strak zoals die langs de motorkap en deuren. Wel opvallend vind ik het verschil tussen de verschillende onderdelen. Nemen we bijvoorbeeld de koplampen, grill, ruitenwissers, spiegels en velgen dan zien we dat deze zeer goed en nauwkeurig zijn uitgevoerd. Strak, verfijnd en met veel aandacht voor details.
De bumpers, achterlichten, uitlaat en deurgrepen blijven dan behoorlijk achter. Heel storend is het niet, maar het valt wel op. Juist omdat die andere onderdelen zo goed zijn. Toch volstaan ook deze onderdelen.

Het interieur is van simpel rood plastic maar het volstaat prima. Hierbij valt het mooi vormgegeven crèmekleurige stuur direct op tussen al dat rood. Een groot pluspunt wat mij betreft. Op de velgen wil ik nog even terugkomen. Deze zijn zo mooi gedetailleerd dat ze de kwaliteit van het hele model omhoog trekken. Rondom de Mercedesster in het midden van de wieldop heeft het dezelfde grijze kleur als het dak, klein detail maar het maakt wel het verschil.

De kenmerkende chromen sierlijsten op de zijkant van de 220 S zijn erop gedrukt, geen echte chromen sierlijsten in dit geval. Toch is dat hier een voordeel want zulke dunne sierlijsten krijgen ze er nooit netjes op vrees ik. Het eenvoudige drukwerk heeft hier duidelijk een voordeel.

Conclusie

Ben je erg kritisch zoals ik, dan zou je bepaalde dingen als een minpunt kunnen aanstippen. Toch is dat bij dit model niet realistisch omdat ze geen afbreuk doen aan het model in zijn geheel. Daarbij komt ook dat de prijs erg bescheiden is. Je koopt met deze Minichamps 220 S gewoon een prachtig model wat erg netjes is gefabriceerd en in iedere verzameling een aanwinst zal zijn. Mijn advies, ga wel voor de versie met twee kleuren want die is echt leuk. Het miniatuur krijgt dan ook een zeer ruime voldoende.

prijs: 9,5
kwaliteit: 9
details: 8

merk: Mercedes-Benz | model: W180 II | uitvoering: 220 S | jaar: 1956 | kleur: Creme/grijs | schaal: 1:43 | fabrikant: Minichamps

Laatste drie geplaatst

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4 Vandaag reizen we af naar Italie, naar een dorpje niet ver van het bekende Maranello met...

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV De fabrikanten van supercars hebben een aardig verdienmodel gevonden door van elk...

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante De Performante is ten opzichte van de standaard Huracán ontwikkeld volgens het bekende...

Translate »