Selecteer een pagina

Mercedes-Benz Lo 2750

12/02/22

Mercedes-Benz Lo 2750

De Mercedes-Benz Lo 2750 van de jaren 30 (1932-1936) is een lichte vrachtwagen. Lo staat voor Lastwagen Omnibusse en het getal 2750 verwijst naar het laadvermogen, in dit geval dus 2,75 ton. Naar hedendaagse standaarden en berekeningen zou dat overigens 6,5 ton zijn.

In die tijd was het nog gebruikelijk dat motoren op benzine liepen maar de introductie van de dieselmotor in deze lichte vrachtwagens zou de hele markt gaan beïnvloeden. Mercedes bleef voor deze serie naast de diesel wel de viercilinder benzinemotor leveren maar de diesel bleek al snel de betere keuze te zijn. Deze was efficiënt en uitermate betrouwbaar.
Mercedes zelf gebruikte dit type vrachtwagen, hetzij wat aangepast, voor het vervoeren van hun racewagens maar ook bij kleine en middelgrote bedrijven was het civiele model een succes.
De viercilinder diesel van net geen vijf liter inhoud ontwikkelde een vermogen van 65 pk.

Het schaalmodel

Het schaalmodel van Premium ClassiXXs ziet er geweldig uit. Eigenlijk is er simpelweg niets op aan te merken. Mocht je echt heel kritisch willen zijn dan zou je kunnen zeggen dat bepaalde delen net iets te plastiekerig zijn zoals de spiegels/schijnwerpers en het zeildoek maar op de één of andere manier mag het bij dit model. Het is niet storend, doet niets af aan het gehele model of de historische sfeer van deze kleine vrachtwagen.

Kijken we naar de grote radiateur op de voorzijde dan zien we direct een aantal zeer verfijnde details. Zowel het kleine Mercedes logo als de wat grotere Mercedes ster met de tekst “diesel” zijn extreem verfijnd gemaakt. Dit zijn details die echt het verschil maken, geweldig om te zien.

De koplampen op de spatborden kan je uiteraard niet omheen en net als de wielen, het interieur en alle teksten op het model zien er uitstekend uit. De lak is mat en dat is precies wat deze vrachtwagen nodig heeft. Vanwege de kleur geel is ook hier het bekende probleem aanwezig, scherpe randjes net niet helemaal goed gedekt.

De prijs zit net in de hoge klasse en dat is in mijn ogen gerechtvaardigd. Tuurlijk, het is allemaal niet perfect maar zoals ik eerder al zei is dat bij dit model geen enkel probleem. Zeker als je bedenk dat veel concurrenten het stukken minder goed doen. Conclusie kan dus eigenlijk gewoon niet anders zijn dan dat Premium ClassiXXs ook met dit model een echte topper op de markt heeft gebracht. Een waar genot om naar te kijken.

prijs: 9,5 
kwaliteit: 9
details: 7

merk: Mercedes-Benz | model: Lo 2750 | uitvoering: Dunlop | jaar: 1932 | kleur: zwart/geel | schaal: 1:43 | fabrikant: Premium ClassiXXs

Laatste drie geplaatst

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4 Vandaag reizen we af naar Italie, naar een dorpje niet ver van het bekende Maranello met...

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV De fabrikanten van supercars hebben een aardig verdienmodel gevonden door van elk...

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante De Performante is ten opzichte van de standaard Huracán ontwikkeld volgens het bekende...

Translate »