Selecteer een pagina

Morris Cowley

13/01/22

Morris Cowley

Morris gebruikt de naam Cowley voor meerdere generaties die geproduceerd werden van 1915 tot 1959. Het model van de miniatuur is van de periode 1926-1931. Deze generatie kenmerkte zich door een platte radiator (flatnose), daar waar zijn voorganger een bol exemplaar (bullnose) hadden. Ook de cilinderinhoud werd iets vergroot tot 1548 cc. De overige mechanica bleef grotendeels hetzelfde afgezien van een verbeterd chassis.

Michelin

Het schaalmodel komt uit een reeks Michelinmodellen. Michelin is een Franse bandenproducent en één van de grootste ter wereld. Als familiebedrijf werd het in 1889 opgericht door de broers André en Edouard Michelin. Michelin heeft een wereldberoemde mascotte, het Michelinmannetje met de naam Bibendum.

Het schaalmodel

Het model is van Altaya en zit qua prijs in de budgetklasse. Het is een heel leuk model, maar verwacht inderdaad geen hoge kwaliteit. Dat zou ook niet realistisch zijn in deze klasse. Dat gezegd hebbende, is het vooral veel plastic wat je ziet. Echt lelijk is het niet, maar het geeft wel gelijk aan waar we mee te maken hebben.

Ondanks dat zit wel alles erop en eraan zoals de verfijnde ruitenwissers, spiegels en een leuke grill met radiatordop. De zwarte lak is van matige kwaliteit maar het volstaat meer dan voldoende. In het tijdsbeeld van dit model (1929) was de lak op de echte modellen niet veel beter.

Ondanks het vele goedkope plastic ziet het er allemaal toch redelijk netjes afgewerkt uit op wat kleine dingen na. De Michelinreclame maakt het model extra leuk en is ook best goed gedaan. Daarmee hebben we dan ook direct de kern van het model te pakken, een leuk en sfeervol model. Voor het bedrag van dit miniatuur kun je hem gewoon niet laten staan en sterker nog, wanneer deze in je verzameling staat trekt het ook nog eens behoorlijk de aandacht. En dat is in positieve zin bedoeld.

prijs: 10
kwaliteit: 6
details: 3

merk: Morris | model: Cowley | uitvoering: Michelin | jaar: 1929 | kleur: zwart | schaal: 1:43 | fabrikant: Altaya

Laatste drie geplaatst

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4 Vandaag reizen we af naar Italie, naar een dorpje niet ver van het bekende Maranello met...

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV De fabrikanten van supercars hebben een aardig verdienmodel gevonden door van elk...

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante De Performante is ten opzichte van de standaard Huracán ontwikkeld volgens het bekende...

Translate »