Selecteer een pagina

Nissan GT-R Nismo N Attack Package

Nissan GT-R Nismo N Attack Package

01/09/21

Nissan GT-R Nismo N Attack Package

De N van Nürburgring, het stuk asfalt waar de GT-R al keer op keer verbluffende rondetijden wist neer te zetten. Voor liefhebbers is het altijd leuk om bij de Nürburgring te kijken maar ook de omgeving zelf is de moeite waard. Mooi gebied.

De GT-R Nismo was al een bijzonder goede wagen maar toch hebben ze hem nog eens grondig bekeken. Op zoek naar punten waar ze hem konden verbeteren met maar één doel, een snellere tijd zetten op de Nürburgring Nordschleife.

Het N Attack Package bevat onder meer beter instelbare dempers en verschillende onderdelen van carbon. Ook is het management van de auto opnieuw afgesteld net als verschillende andere mechanische en niet mechanische onderdelen. Aerodynamisch zijn er ook de nodige aanpassingen gedaan waaronder een enorme achterspoiler en de remmen zijn ook niet vergeten. Kuipstoelen met zespuntsgordels ontbreken ook niet, wel zo handig om de bestuurder (en passagiers) op hun plek te houden. Dat de machtige V6 een vermogen heeft van 600 pk zal zeker helpen voor een snelle tijd.

Hoewel de japanners met de R35 GT-R een geweldige wagen op de markt hebben gezet wisten ze de GT-R in 2014 met het Nismo N Attack Package naar een hoger level te tillen. Veel van deze updates vonden later hun weg naar het 2017 model van de Nissan.

In 2007 bracht Nissan de GT-R R35 op de markt en vanaf de eerste dag was het een ware sensatie. Door de jaren heen zijn er geregeld verbeteringen doorgevoerd. Aandachtspunten om iets wat goed is, nog beter te maken. De Nissan heeft een 3,8 liter V6. De wegligging was een sterk punt van de GT-R maar ook het acceleratievermogen was indrukwekkend met zijn 2,9 seconden van 0-100.

Een ander zeer sterk punt was de prijs. Die was relatief gezien zeer laag voor een auto met deze presaties. Wel is het zo dat de wagen gedurende zijn bestaan steeds duurder begon te worden. Beter, krachtiger en sneller maar ook gewoon ronduit duur. Begon de prijs in Nederland ooit met € 119.000 (kreeg je 485pk), inmiddels zit dat op bijna € 270.000 voor de Nismo-uitvoering met 600pk.

Nürburgring Nordschleife

In 1925 begon men met de aanleg van het circuit Nürburgring in het Duitse Eifelgebied. Door de jaren heen waren er verschillende lay-outs waarbij de Nordschleife het meest tot de verbeelding spreekt. De lengte was ooit bijna 23 km lang maar door wat aanpassingen is dat teruggebracht naar 20,8 kilometer.

Sinds de opening in 1927 kan iedereen met een legaal voertuig zijn rondjes rijden over de Nordschleife. Dit is mogelijk omdat het in feite een openbare weg is, na het kopen van een ticket (wat eigenlijk gewoon tol is) mag je de baan op. Ook gelden er de normale Duitse verkeersregels maar omdat er geen tegenliggers zijn of kruisend verkeer is, kun je vrijuit rijden. Een snelheidslimiet is er namelijk ook niet. De Nordschleife word ook vaak gebruik bij de ontwikkeling van nieuwe auto’s. Bijnamen zijn De Ring of The Green Hell.

Het schaalmodel

Het schaalmodel is van het Japanse Make Up Eidolon en zit in de hoogste klasse als het om detail en afwerking gaat. Een echt high-end model dus en dat zie je.

Terwijl ik dit typ, heb ik het model voor me staan. En hoe lang ik er ook naar kijk, ik kan maar geen minpunt vinden. Alles is even mooi. Strakke lijnen en mooie details, zelfs de kleinste dingen hebben volop aandacht gehad. Mooie spoilers met een strakke carbonprint. Strakke wielen met gedetailleerde remschijven en klauwen erachter. Het front is mooi diep uitgewerkt en de achterkant is niet anders. Logo’s, uitlaten en lampen, allemaal even mooi en precies gemaakt.

Het lakwerk is meer dan perfect en deze kleur rood doet daar optisch nog een schepje bovenop. Wat sommigen wellicht wat minder vinden, is dat de wagen erg laag op zijn wielen staat. Dit zie je vrijwel altijd bij de 1:43-modellen van Make Up. Ik vind het mooi, ik hou daar wel van. Maar niet iedereen zal zo’n sterk ‘verlaagde’ wagen kunnen waarderen.

De showcase is een ding apart. Ook deze heeft net als veel andere showcases van Make Up een transparante baseplate. Dit werkt als een soort spiegel waardoor je de schroefjes en lijmvlekken ziet zitten. Op de transparante baseplate zit een wit kunststof plaatje gelijmd. Deze lijm zorgt voor die vlekken die vanwege spiegelingen zichtbaar zijn. Op de foto is het vrijwel niet zichtbaar, maar zodra het model voor je staat zie je het direct. Jammer en niet passend bij een model in deze hoogste klasse. Het idee van een transparante baseplate is goed bedacht, het kan een zeer luxe uitstraling geven. Maar helaas is de uitwerking niet in overeenstemming met het idee.

Deze showcase heeft ook een afwijkende maat ten opzichte van de andere Make Up-modellen. De lengte is niet afwijkend, maar de breedte wel. Dit is breder dan gebruikelijk. Ik vind het wel mooi en het geeft ook een luxe uitstraling, maar het valt wel op tussen alle andere showcases. Kortom, de zoveelste variant, want bij Make Up gebruiken ze redelijk wat verschillende. Overigens is dit bij andere merken ook soms het geval.

Dan het eindoordeel. Ik kan niets anders zeggen dan dat ik met heel veel verbazing het model heb zitten bewonderen. Met recht een high-end model waar ik gerust het label van perfectie op durft te plakken. Uiteraard zit daar een prijskaartje aan, dit model zit in de premiumklasse.

prijs: 7
kwaliteit: 10
details: 10

merk: Nissan | model: GT-R-Nismo | uitvoering: N Attack Package | jaar: 2017 | kleur: Vibrant Red | schaal: 1:43 | fabrikant: Make Up Eidolon

Laatste drie geplaatst

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4 Vandaag reizen we af naar Italie, naar een dorpje niet ver van het bekende Maranello met...

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV De fabrikanten van supercars hebben een aardig verdienmodel gevonden door van elk...

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante De Performante is ten opzichte van de standaard Huracán ontwikkeld volgens het bekende...

Translate »