Selecteer een pagina

Nissan Nismo GT-R Super Tec

26/01/22

Nissan Nismo GT-R Super Tec

Deze racevariant van de Nissan GT-R werd met name gebruikt in de Japanse Endurance Series. Deze toerwagens staan relatief dicht bij de reguliere productiewagens waar ze op gebaseerd zijn. De auto die je hier ziet is wat klanten kunnen kopen van Nismo, een kant en klaar raceproduct.

Het vermogen van de GT-R RC (Racing Competition) is niet veel anders dan die van de standaard Nismo GT-R en ook de transmissie niet, het verschil zit hem vooral in het vermogen/gewichtsverhouding. Uiteraard zijn er wel de nodige technische aanpassing gedaan zodat de wagen circuit geschikt is, denk hierbij aan onderstel, remmen en andere door de FIA vereiste zaken.
De “Super Taikyu Series” waar deze GT-R te zien was werd gereden op Japanse circuits met als hoogtepunt de 24 uursrace Fuji Super Tec op het Fuji International Speedway.

Het schaalmodel

Dit mooie miniatuurmodel is van HPI Racing. Met zijn prijs zit het model aan de bovengrens van de hoge klasse.

Het model ziet er erg goed uit met heel veel verfijnde details. Dit is altijd een sterk punt bij HPI Racing. Eigenlijk valt er niets negatiefs op te merken aan dit model. De witte lak zit prachtig op het model net als de stickers. Velgen, remklauwen en schijven, allemaal goed zichtbaar en prima voor elkaar net als de verlichtingsunits voor en achter. Spoilers, grill en overige roosters zijn keurig net als het race interieur.

Het is misschien een beetje saai maar alles is tot in de puntjes verzorgd en dat is natuurlijk ook precies wat we willen. Mocht ik toch een aandachtspuntje moeten benoemen dan is het misschien het dak en de voorruit. Als ik naar de verhoudingen van het model kijk dan lijken deze twee net niet helemaal correct. Het dak lijkt dan iets te laag en de voorruit een fractie te plat liggend.
Of het daadwerkelijk zo is weet ik niet, ben daar nog niet over uit. In ieder geval is het niet direct een probleem. Geven we dat laatste puntje het voordeel van de twijfel dan kunnen we stellen dat we hier gewoon een zeer goede verkleining hebben van de Nismo GT-R.

prijs: 9,5
kwaliteit: 10
details: 10

merk: Nissan Nismo | model: R35 GT-R | uitvoering: Super Tec | jaar: 2010 | kleur: wit | schaal: 1:43 | fabrikant: HPI-Racing

Laatste drie geplaatst

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4 Vandaag reizen we af naar Italie, naar een dorpje niet ver van het bekende Maranello met...

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV De fabrikanten van supercars hebben een aardig verdienmodel gevonden door van elk...

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante De Performante is ten opzichte van de standaard Huracán ontwikkeld volgens het bekende...

Translate »