Selecteer een pagina

NISSAN

In 1911 werd Kwaishinischa Motorcar Works opgericht dat drie jaar later hun eerste auto in productie nam onder de naam DAT. In 1918 veranderde die naam in Kwaishinisha Motorcar Works Co wat in 1925 weer veranderde naar DAT Motorcar Co.

In 1931 produceerden ze na een fusie een model onder de naam Datson. Deze naam was echter niet zo gelukkig gekozen, omdat in Japan het woord son voor verlies staat. Datson werd dus veranderd naar Datsun.

In 1933 vestigde het bedrijf zich in Yokohama en daar gingen ze de naam Nissan Motor Company gebruiken. In de jaren 60 maakte Datsun een begin om bepaalde modellen onder de naam Nissan op de markt te zetten. Toch zouden de modellen hier tot 1986 de merknaam Datsun dragen voordat het volledig overging op Nissan.

Lees meer ...

Nissan of toch Datsun

Dat de naamsverandering zo lang duurde had verschillende redenen, maar het komt erop neer dat het een gevoelige kwestie was. Uiteindelijk waren ze wel van mening dat het strategisch beter was om wereldwijd dezelfde naam te gebruiken. De keuze viel hierbij definitief op Nissan.

Jaren later zou blijken dat Nissan de naam Datsun toch niet helemaal los kon of wilde laten. In 2001 brachten ze in Japan een pick-up uit onder de naam Datsun en in 2012 lieten ze de naam opnieuw herleven. Ditmaal voor goedkopere modellen in een beperkt aantal landen. Blijkbaar vinden ze het lastig om een keuze te maken en de naam Datsun voorgoed achter zich te laten. Wij kennen het merk al jaren als Nissan.

Naast gewone auto’s fabriceren ze ook vrachtwagens. Vanaf de oprichting zijn ze een grote speler in de auto-industrie. Hun modellen variëren van kleine, saaie maar degelijke modellen tot sportwagens die altijd weer opnieuw tot de verbeelding spreken. Denk hierbij aan de Z-series en Skyline-modellen. Maar ook hun pick-ups en terreinwagens zijn wereldwijd bekend en gewild en dan doe je toch iets goed denk ik zo maar.

Translate »