Selecteer een pagina

PAGANI

Horacio Pagani is geboren in Agentinië in 1955 en oprichter van het Italiaanse Pagani Automobili SpA.

Horacio Pagani had op jonge leeftijd al veel interesse in techniek maar hij was zich al snel bewust dat zijn omgeving in Argentinië niet de mogelijkheden gaf voor de carrière zoals hij die voor zich zag.
Horacio was nog erg jong maar had al een eigen bedrijfje waar hij veel ervaring op deed. Op zijn twintigste had hij zelfs een racewagen ontwikkeld én gebouwd. Zijn talent bleef niet onopgemerkt.

Renault huurde Horacio in om aan een racewagen te werken en al snel waren ze onder de indruk van de behaalde resultaten die Horacio wist te bereiken met zijn werkzaamheden. De mogelijkheden die Renault bood waren een mooi begin maar nog niet de carrière die hij zo ambieerde.

Lamborghini

Tijdens een bezoek aan Lamborghini kwam Horacio in contact met technisch directeur Giulio Alfieri waarna Lamborghini hem een baan aanboden. Het was inmiddels 1982 en vanwege het werk bij Lamborghini besloot hij naar Italië te verhuizen. Ondanks dat Horacio onderaan moest beginnen zag hij wel de kansen bij het bedrijf en wist zich al snel op te werken tot hoofdingenieur.

Lees meer ...

Hij was mede verantwoordelijk voor de Lamborghini Countach Evoluzione, een prototype om verschillende technieken uit te testen. Dit was nodig omdat er een opvolger voor de Countach moest gaan komen. Er werd veel geëxperimenteerd met carbon, Horacio leidde de composietafdeling, maar Lamborghini weigerde de benodigde dure machines (autoclaaf) te kopen. Concurrent Ferrari had ze niet dus wij hebben dat ook niet nodig zou Horacio te horen hebben gekregen.

Pagani Automobili

Horacio was het daar niet mee eens want in zijn ogen lagen juist op het gebied van carbon veel mogelijkheden. Hij voelde zich beperkt in zijn ontwikkeling, leende geld en kocht zelf de benodigde machines. Het was in 1988 dat Pagani Composite Research werd opgericht, een bedrijf gespecialiseerd in koolstofvezelcomposieten. Horacio werkte nog wel samen met Lamborghini aan verschillende projecten.

Door de steeds grotere vraag naar zijn diensten besloot Horacio zijn bedrijf in 1991 uit te breiden onder de naam Modena Design. Ook nam hij afstand van Lamborghini omdat hij een eigen model ging ontwerpen en bouwen. Hiervoor was wederom een aparte afdeling nodig onder de naam Pagani Automobili Modena, het was inmiddels 1992.

Horacio Pagani heeft hiermee zijn droom kunnen waarmaken, het creëren van bijzondere hoogwaardige supercars.

 

Translate »