Selecteer een pagina

Peugeot 202

23/01/22

Peugeot 202

De Peugeot 202 is in twee fases geproduceerd door tussenkomst van de oorlog. De eerste fase liep van 1938 tot 1942 en volgens werd de productie hervat van 1946 tot en met 1948. De 202 was een kleine auto maar met een heel typisch kenmerk. De koplampen waren namelijk in het midden geplaatst achter de grill maar dat was niet het enige vreemde aan dit model. Het model had een kofferbak alleen was die niet van buitenaf te bereiken, de 202 had immers geen kofferklep. Wilde je daar spullen in plaatsen dan moest dat via de binnenzijde.

De deuren waren van het type ‘suicide door’. Deze manier van openen komt oorspronkelijk van de door paarden getrokken koetsen. Dit type deur word als minder veilig beschouwd en vandaar de naam die het heeft gekregen. Op moderne auto’s zie je ze vrijwel niet meer op enkele uitzonderingen na.
De 202 werd aangedreven door een 1133 cc motor van 30 pk. Hiermee bereikte de kleine Peugeot een topsnelheid van 100 km/u. Het model was ook als cabrio en pick-up te verkrijgen.

Het schaalmodel.

Het model is van Altaya en zit aan de onderkant van de budgetklasse. Dit zie je ook terug aan het model maar daar gaan we niet moeilijk over doen. Gezien de prijs zou dat niet realistisch zijn.
Geen verfijnde details en afwerking dus maar wat hebben we dan wel.

Het is een leuk model met de juiste sfeer van het tijdsbeeld waarin de 202 rond reed. Het model is voorzien van Michelin reclame en is er één uit een kiosk serie. Wat overigens wel heel mooi gedaan is is de grill met de koplampen erachter. Het is een belangrijk kenmerk van de Peugeot 202 en gelukkig is op dit onderdeel niets aan te merken. Tja, wat kan je er nog meer over vertellen. Het is allemaal niet verfijnd maar weet je, dat maakt bij dit model helemaal niets uit. Het model heeft een geweldige uitstraling en is gewoon erg leuk. Een aanrader voor iedereen die historische modellen in zijn verzameling heeft staan want dit soort miniaturen zorgen voor een glimlach op je gezicht.

Als je kijk wat een model als dit kost dan is het stiekem gewoon toch een heel mooi modelletje.

prijs: 10
kwaliteit: 7
details: 4

merk: Peugeot | model: 202 | uitvoering: Michelin | jaar: 1940 | kleur: zwart | schaal: 1:43 | fabrikant: Altaya

Laatste drie geplaatst

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4 Vandaag reizen we af naar Italie, naar een dorpje niet ver van het bekende Maranello met...

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV De fabrikanten van supercars hebben een aardig verdienmodel gevonden door van elk...

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante De Performante is ten opzichte van de standaard Huracán ontwikkeld volgens het bekende...

Translate »