Selecteer een pagina

Phänomen Granit 25

06/02/22

PHÄNOMEN GRANIT 25

De Phänomen Fahrradwerke Gustav Hiller AG vervaardigde onder leiding van Alfred Haesner zijn eerste vrachtwagen in 1931. Het was een lichte 1,5 tons vrachtwagen, de Granit 25.

Een groot deel van de gebouwde Phänomen Granit 25 waren uitgerust met een gesloten bovenbouw die o.a werden gebruikt als (wehrmacht,leger)ambulance. De Reichspost (naam van de postdienst van Duitsland van 1866 tot 1945) gebruikte wellicht de meeste voertuigen van dit type. De Granit 25 kwam min of meer op hun verzoek omdat ze meer vracht wilden vervoeren. De Granit 25 had een 40 pk motor met een topsnelheid van 70 km/u. Dit in combinatie met de 1500 kg laadvermogen was voldoende voor de postdienst maar later gingen ze toch zwaardere voertuigen bouwen.

Het schaalmodel

Het miniatuur van het merk Premium ClassiXXs valt met zijn prijs in de middenklasse. Ik kan al direct verklappen dat het schaalmodel er beter uit ziet als dat de foto’s doen vermoeden.
De kleurencombinatie zwart met geel trek meteen de aandacht in de vitrinekast waar het model staat. De lak is prima aangebracht al is de gele kleur op de scherpste randje net niet gedekt. Dit ga je alleen zien als je het model tot in de kleinste puntjes van dichtbij gaat bestuderen, ik zie het dus niet als een minpunt.

Bekijken we het model gewoon in zijn geheel dan ziet het er heel goed uit. Ja er zijn wat kleine dingen die achterblijven zoals de spiegels en de hoorn/claxon maar dat maakt het model er niet minder om. De gele velgen met de dunne rode rand zijn erg mooi, dat zijn details die er toe doen. Verders zien we mooie strakke lijnen, een keurige grill en dito koplampen. Hoewel het allemaal niet super gedetailleerd is komt het in eerste instantie wel zo over, en dat is een knappe prestatie van Premium ClassiXXs.

prijs: 8
kwaliteit: 9
details: 6

merk: Phänomen | model: Granit 25 | uitvoering: Dunlop | jaar: 1/43 | kleur: zwart/geel | schaal: 1:43 | fabrikant: Premium ClassiXXs

Laatste drie geplaatst

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4 Vandaag reizen we af naar Italie, naar een dorpje niet ver van het bekende Maranello met...

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV De fabrikanten van supercars hebben een aardig verdienmodel gevonden door van elk...

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante De Performante is ten opzichte van de standaard Huracán ontwikkeld volgens het bekende...

Translate »