Selecteer een pagina

Porsche 356 Speedster America Race 8

23/02/22

Porsche 356 Speedster

De Porsche 356 is geproduceerd van 1948 tot 1965. Onderhuids deelde de 356 veel techniek met de Volkswagen Kever, zeker in zijn eerste jaren. In 1954 kwam Porsche met de 356 Speedster op de markt en in tegenstelling tot wat het uiterlijk doet vermoeden was deze variant juist een goedkoper alternatief voor de normale (Coupé) 356. Uitgangspunt was om de goedkoopste Porsche te maken.

De Speedster is ontworpen door Ferry Porsche, de zoon van Ferdinand. In het begin moest de 356 het nog doen met een kleine 1086 cc viercilinder boxermotor van slechts 40 pk maar in de loop van de tijd zou dit oplopen tot een 1966 cc van 155 pk. Die laatste was dan wel bestemd voor een extra snelle versie met de naam Carrera. Die naam is dan weer afkomstig van de rally Mexicaanse Carrera Panamericana, een rally waar Porsche met de 356 de overwinning op zijn naam wist te schrijven.
Porsche bleef de 356 door de jaren heen verbeteren waarbij het type nummer werd aangevuld met een letter A, B of uiteindelijk de C. De 356 zou in 1965 opgevolgd worden door de Porsche 911.

Het schaalmodel

Dit mooie miniatuur van Premium ClassiXXs is weer typisch zo’n model wat je niet via een foto moet bekijken. Staat het schaalmodel voor je neus dan zie je een prachtige verkleining van deze Porsche 356.

Met zijn prijs zit het in de hogere klasse en eerlijk gezegd is dat wel wat aan de hoge kant. Maar wacht even, komt dat dan wel overeen met wat ik net zei, een prachtige verkleining mag toch best wat kosten. Dat klopt maar ik zal het uitleggen. Bekijk je het model met een kritische blik dan zie verschillende dingen die wel erg eenvoudig gedaan zijn. Ik bedoel dan dingen zoals de roosters achterop, het middelste is prima in orde maar de twee ‘zwarte roosters’ ernaast blijven dan toch wel behoorlijk achter. Iets lager, de achterlichten zijn ook niet super net als het interieur. Het interieur is rijkelijk voorzien van details maar het plastic oogt redelijk goedkoop. Zelfde gaat op voor de velgen, veel details maar toch, het is het net niet en dat kan ik eigenlijk ook zeggen voor de roostertjes aan de voorzijde naast de richtingaanwijzers.

Vergeet alles

Nou dat klinkt allemaal niet positief zou je denken en dat kan ik me goed voorstellen maar……. dan nu het punt om al het bovenstaande te vergeten.

Wat ik zojuist als mindere punten aanhaalde doet totaal geen afbreuk aan het model in zijn geheel, totaal niet zelfs. Premium ClassiXXs heeft alles zo weten te doen dat het allemaal niet storend is en bij een eerste blik op het model ook niet opvalt en dat is knap. Het is er wel maar het valt niet direct op en als je het al ziet is het alsnog niet storend. Het lijkt allemaal wat tegenstrijdig maar dat is het uiteindelijk niet. Het is gewoon slim gedaan met als resultaat een prachtig schaalmodel.

De rode lak en vele stickers zitten er perfect op en overal zijn kleine details te bewonderen. Het Porsche embleem en de letters voor en achterop zijn klein maar heel mooi gedaan. Sommige onderdelen zijn inderdaad eenvoudig gemaakt maar ondanks dat zitten ze nog vol met kleine details, alles is dus wel aanwezig. Een prachtig klein stuurtje met de drie teller klokken erachter, het zit er gewoon.

Zelfs als we in het interieur naar de ruimte kijken waar de pedalen zitten zien we nog leuke details, dingen wat ze ook met alle gemak achterwegen hadden kunnen laten maar gelukkig is dat niet het geval.
Kijkend naar het geheel dan is dit gewoon echt een heel mooi model. Op detail niveau is er misschien wat op aan te merken maar daar staat zoveel moois tegenover dat die minpuntjes er helemaal niet meer toe doen. Is het een model met twee gezichten? Nee, in mijn ogen niet. Is de wat hogere prijs te rechtvaardigen? Misschien niet helemaal maar er zijn merken die het een stuk minder goed doen in dezelfde klasse.

Heb je het budget en ben je op zoek naar een mooie Porsche 356 dan is deze Premium ClassiXXs het merk wat je moet hebben, zonder twijfel.

prijs: 8
kwaliteit: 9,5
details: 6

merk: Porsche | model: 356 | uitvoering: Speedster America Race #8 | jaar: 1956 | kleur: rood | schaal: 1:43 | fabrikant: Premium ClassiXXs

Laatste drie geplaatst

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4 Vandaag reizen we af naar Italie, naar een dorpje niet ver van het bekende Maranello met...

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV De fabrikanten van supercars hebben een aardig verdienmodel gevonden door van elk...

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante De Performante is ten opzichte van de standaard Huracán ontwikkeld volgens het bekende...

Translate »