Selecteer een pagina

Saab Aero X

20/04/22

Saab Aero X

In 2006 onthulde Saab de Aero-X conceptauto op de Salon International de l’Auto.

Het is een prachtige model voorzien van een 2,8-liter twin turbo V6 motor van 400 pk. De auto heeft vierwielaandrijving en een carrosserie van koolstofvezel. Het model werd zeer goed ontvangen maar tot een productiemodel zou het nooit komen. Saab liet met dit model zien welke kant ze qua design en techniek op wilden gaan maar helaas ging Saab failliet voordat er plannen uitgewerkt konden worden.

Het schaalmodel

Het miniatuur is van Norev en persoonlijk vind ik dat dit merk niet de verfijndste modellen fabriceert. Dat is ook het geval bij de Saab Aero-X. Het model ziet er netjes uit met een mooie parelmoerachtige witte metallic lak. Echter, op de één of andere manier heeft het model een redelijk hoog speelgoed gehalte. Misschien heeft het ermee te maken dat het model wat hoog op zijn wielen staat of dat ze in verhouding wat groot zijn. Het oogt allemaal wat grof maar tegelijkertijd is het wel netjes afgewerkt.

Wat mankeert er dan aan het model? Eigenlijk niet veel op de uitlaat na maar toch, je hebt niet het idee of gevoel dat we hier met een duur verzamelminiatuur te maken hebben.
Nu klopt dat laatste in zekere zin ook wel want met zijn prijs valt het de in middenklasse. Dat maakt dat je voor een redelijke prijs een erg leuk en apart schaalmodel in je collectie hebt staan van het mooie merk Saab en daarmee eindigen we toch positief over dit schaalmodel.

prijs: 6
kwaliteit: 9
details: 6

merk: Saab | model: Aero X | jaar: 2006 | kleur: wit | schaal: 1:43 | fabrikant: Norev

Laatste drie geplaatst

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4

Lamborghini Huracán LP610-4 Vandaag reizen we af naar Italie, naar een dorpje niet ver van het bekende Maranello met...

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Lamborghini Aventador LP750-4 SV De fabrikanten van supercars hebben een aardig verdienmodel gevonden door van elk...

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante De Performante is ten opzichte van de standaard Huracán ontwikkeld volgens het bekende...

Translate »